Martin Zvolensky Iné športy

Slov-matic postupuje

Futsalisti úradujúceho slovenského šampióna Slov-maticu FOFO Bratislava si vybojovali postup do elitnej fázy (Elite round) súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov

V dnešnom podvečernom zápase 1. skupiny hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu síce nestačili na Sporting Lisabon, ale napriek prehre postupujú. Favorizovanému portugalskému tímu podľahli v ŠH Pasienky po tuhom boji tesne 1:2 a v tabuľke obsadili 2. priečku práve za Sportingom. Vydarený miniturnaj, ktorý sa premiérovo konal v Bratislave, skompletizoval večerný zápas medzi Kobaridom a Železarecom Skopje s úvodným výkopom od 20.00 h.
Slov-matic si postup z hlavnej fázy vybojoval už v predstihu vďaka triumfom 2:1 nad slovinským súperom Oplastom Kobarid a úspešným macedónskym kvalifikantom Železarecom Skopje v pomere 4:1. Zverenci trénera Jána Janíka tak splnili cieľ, s ktorým do turnaja 1. skupiny vstupovali. V elitnej fáze UEFA Futsal Cupu sa Slov-matic predstaví tretíkrát v histórii (predtým v nej hral v rokoch 2007 a 2008). Mená troch súperov ako aj dejisko, kam sa vyberie, spozná slovenský majster na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone, ktoré sa uskutoční v pondelok 11. októbra. Samotné zápasy v štyroch skupinách, z ktorých do záverečného turnaja Final Four postúpia len víťazi, sú na programe v termíne 13.-21. novembra.

** Ján Janík, tréner Slov-maticu: ** „So Sportingom Lisabon, ktorý má v tomto ročníku Ligy majstrov najvyššie ambície, sme odohrali vyrovnanú partiu. Pri troche šťastia sme mohli pomýšľať na remízu, ani tá by však na tom, že skončíme druhí, nič nezmenila. Hráčom ďakujem za ich prístup vo všetkých troch zápasoch skupiny, pretože neboli ľahké a najmä slovinský a macedónsky súper ma prekvapili veľmi dobrou hrou. Som rád, že sme si postup vybojovali už po dvoch zápasoch a tešíme sa na účinkovanie v elitnej fáze.“

1. skupina:
** Sporting Lisabon – Slov-matic FOFO Bratislava 2:1 (1:0)**
Góly: 7. a 36. Caio Japa – 30. Rafaj. Rozhodovali: Grönman (Fín.) a Sliva (Lit.), ŽK: Cristiano – Frič, Várady, 1100 divákov.
zostavy:
Sporting: Cristiano (21. Joao Benedito) – Leitao, Pedro Cary, Joao Matos, Caio Japa – Paulinho, Divanei, Justino, Fernandes (Silva, Cardinal)
Slov-matic: Brndiar (21. Gašparovič) – Brunovský, Fehérvári, Mikita, Haľko – Bagin, Frič, Várady, Rejžek (Rafaj, Sláma)

tabuľka:
1. Sporting 3 3 0 0 9:3 9
** 2. Slov-matic 3 2 0 1 7:4 6**
3. Kobarid 2 0 0 2 2:4 0
4. Železarec 2 0 0 2 2:9 0

Postupuje Sporting a Slov-matic

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM