Martin Zvolensky Iné športy

Slov-matic FOFO víťazne v Elite round

Futsalisti úradujúceho slovenského majstra Slov-maticu FOFO Bratislava sa v záverečnom treťom vystúpení v C-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu dočkali historického víťazstva.

Zverenci trénera Jána Janíka na turnaji v kazašskej Alma-Ate po predošlých dvoch prehrách zdolali v dnešnom súboji poľského šampióna Akademia FC Pniewy 3:0 a pri svojej tretej účasti v elitnom kole súťaže dosiahli premiérový triumf, ktorý bol aj základným cieľom Fofa. V tabuľke obsadil Slov-matic konečné 3. miesto za druhým Iberia Star Tbilisi z Gruzínska. Do Final Four postúpil domáci Kairat.

C-skupina:
Slov-matic FOFO Bratislava – Akademia FC Pniewy 3:0 (2:0)
Góly: 6. Várady, 20. Fehérvári, 38. Rafaj. Rozhodovali: Panayides (Cyp.) a Stamoulis (Gr.), ŽK: Fehérvári, Mikita, Rejžek, Brunovský – D. Pieczynski, L. Pieczynski, 500 divákov.
zostavy:
Slov-matic: Gašparovič – Brunovský, Várady, Mikita, Haľko – Fehérvári, Frič, Rafaj, Rejžek (Brndiar, Bartošek, Bagin)
Pniewy: Neagu – Wojciechowski, L. Pieczynski, D. Pieczynski, Leszyk – Zagorodny, Mika, Despotovič, Franz (Blaszczyk, Lebiedzinski, Mójta) **
Ján Janík, tréner Slov-maticu: ** „Bol to náročný zápas, ale sme veľmi radi, že sme ho zvládli. Viedli sme 2:0, keď oba góly padli po nacvičených signáloch zo štandardných situácií. Pomohol nám psychicky druhý Fehérváriho, ktorý sme dali len pár sekúnd pred koncom prvého polčasu. Výborne opäť zachytal Mário Gašparovič, tento turnaj mu vyšiel skvele. Išli sme sem s cieľom vyhrať jeden zápas a to sa nám podarilo. Prepísali sme históriu klubu, keď sme dosiahli prvé víťazstvo v Elite round. Reálne, na Kairat a Tbilisi nemáme. Môžeme s nimi uhrať prijateľný výsledok, čo sa nám v oboch zápasoch aj podarilo, ale na to potrebujete famózneho brankára a premieňať šance.“

tabuľka:
1. Kairat Alma-Ata 3 2 1 0 10:3 7
2. Iberia Star Tbilisi 3 2 1 0 8:4 7
3. Slov-matic FOFO Bratislava 3 1 0 2 5:6 3
4. Akademia FC Pniewy 3 0 0 3 1:11 0 Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM