Eva Sládková Kultúra

Slávny Ali Brezovský má 80! Oslávte to s ním na jedinečnom koncerte

Zajtra, v stredu 19-ho februára, bude v priestoroch Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici veľkolepý koncert. Vstup naň je voľný, až do zaplnenia sály.

Ilustračný obrázok k článku Slávny Ali Brezovský má 80! Oslávte to s ním na jedinečnom koncerte
Zdroj: archív Romana Bomboša

Darinka Rolincová, Meky Žbirka, Robo Grigorov a mnohí ďalší umelci vďačia práve Alimu Brezovskému za odštartovanie skvelej kariéry. Tento fenomenálny hudobník oslavuje neuveriteľných 80 rokov.

Skromný génius

Napriek obrovským úspechom zostal skromným a milým človekom. Aj to určite zaznie na koncerte „Od piesne k piesni“. „Ali Brezovský je kultová postava slovenskej populárnej hudby, bol pri všetkom podstatnom, čo sa na našom poli rodilo,“ vraví hudobný redaktor Roman Bomboš, ktorý bude slávnostný koncert moderovať. Zaznejú tam výlučne skladby z autorskej dielne Aliho, v podaní takých hviezd ako Oskar Rózsa, Jana Orlická a mnohí ďalší.

Novoromantická vlna

„Skladbu Od piesne k piesni mám asi najradšej. Volá sa tak aj program k jeho 80ke. Pieseň naspievala Mirka Brezovská s kapelou Mona Lisa a v čase vzniku bola pre mňa rovnocenným konkurentom hitov novoromantickej vlny, ktorú vtedy predstavovali Nena, Kim Wilde, či kapela Talk Talk,“ spomína Roman Bomboš a dodáva: „Úžasná je aj pieseň Kreslím si ružu, ktorú si ako dieťa pamätám z ranného rozhlasového vysielania, ktoré dnes zasa moderujem ja. A potom dueto Duchoň-Studenková Náš učiteľ, ktoré sme spievali triednemu, keď sme odchádzali zo základky. Každý z nás pozná aspoň jednu skladbu a možno ani netuší, že je Aliho dielom.“

Soundtrack života

Koncert sa začne o 19.00 vo veľkej sále Slovenského rozhlasu. Vstupenky sa neplatia, ale dostane sa naň ten, kto príde medzi prvými. „Som veľmi šťastný, že môžem koncert moderovať. Tieto skladby sú soundtrackom môjho života. Po moderovaní 50-ho výročia Bratislavskej lýry a koncertu k okrúhlinám Kamila Peteraja, Ľuboša Zemana či Janka Lehotského, to bude ďalšie stretnutie s úžasnou hudbou a jej protagonistami,“ uzatvára Roman Bomboš.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM