Správy

"Skvostné" architektonické dielo v centre nášho mesta

Bratislava sa pripravuje na predsedníctvo aj takýto spôsobom. V historickom centre mesta sa bude prezentovať betónovou opachou.

Ilustračný obrázok k článku "Skvostné" architektonické dielo v centre nášho mesta
Zdroj: Bratislava INAK

Neoslohová budova Reduty v historickom centre Bratislavy dostáva v týchto dňoch nový šat, ktorý dokonale nekorešponduje s architektúrou tejto stavby z 20. storočia.

Predsedníctvo Rady Európskej únie rotuje polročne medzi jednotlivými štátmi EÚ od roku 2009. Za sedem rokov sa už vystriedalo viac štátov a každý z nich sa chcel počas svojho predsedníctva čo najviac zviditeľniť.

Prípravy na predsedníctvo

Je logické, že naše hlavné mesto sa horlivo snaží na všetkých možných aj nemožných frontoch zo škaredého káčatka vyčarovať krásnu labuť.

Opravujú sa fasády, dlažby, cesty, odstraňujú sa graffiti, natiera sa nanovo aj verejné osvetlenie. Ale vyzerá to tak, že sa v meste začína bojovať aj so zbraňami omnoho silnejšieho kalibru.

Nová prístavba, ktorá rastie pred Redutou patrí do sekcie šoková terapia. Touto bravúrne zvolenou cestou sa navždy zapíšeme do povedomia našich európskych spoluobčanov a ešte dlhé roky sa o našom predsedníctve bude hovoriť.

Čítajte aj: Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave. Opravovať sa bude 37 kilometrov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM