Kultúra

VIDEO: Skvelá rapová skladba, ktorú by ste si mali púšťať každý deň!

Viete, čo sa skrýva za skratkou KPR? Raper Separ ju veľmi dobré pozná a v svojej skladbe naučí aj vás dôležitý postup záchrany života.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Skvelá rapová skladba, ktorú by ste si mali púšťať každý deň!
Zdroj: youtube

Ak patríte k nie práve najmladšej generácii a myslíte si, že rap je plný bezduchých neslušných slov a nadávok bez hlbšieho zmyslu, raper Separ vás presvedčí o opaku.

Zabaví aj naučí

Keď sa známy raper spojí s dobrým projektom, môžu z toho vzniknúť užitočné veci. Presne to stalo pri spolupráci herca Michala Kubovčíka a Separa. V rámci projektu Baštrng, v ktorom Mišo Kubovčík učí ľudí humornou formou o rôznych medicínskych faktoch a ľudskom tele, vymysleli skvelú vec – skladbu s názvom KPR (kardiopulmonálna resuscitácia).

Počas piesne sa dozviete všetko o dôležitosti včasného poskytnutia prvej pomoci a masáži srdca. Vo videoklipe uvidíte aj lekárov. Účinkuje v ňom napríklad primár detského ARO oddelenia MUDr. Jozef Köppl, ktorý upozorňuje na dôležitosť rýchleho zásahu osôb, ktoré sa nachádzajú pri človeku v ohrození života.

Dôležité slová počuť aj z úst záchranára Františka Majerského či lekára záchrannej služby Viliama Dobiáša.

„Ak nezačnete oživovať okamžite, prežije jeden z desiatich. Ale prežiť môže až osem z desiatich, keď začnete okamžite KPR,“ dozviete sa od lekára v aktuálnom Separovom songu.

Videoklip prostredníctvom praktickej ukážky KPR približuje presný spôsob podania prvej pomoci v postupných krokoch. Singel by mohol byť skvelou pomôckou učiteľom na školách a určite by zopakovanie KPR nezaškodilo ani mnohým dospelým.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM