Maros Palesch Iné športy

Skútristi odštartovali sezónu 2011

Bratislava. Cestní skútristi odštartovali tohtoročnú pretekársku sezónu dnešnou exhibíciou na výstave Motocykel 2011 na bratislavskom výstavisku v Petržalke.

Sobota, 19. marec 2011, bol dôležitým dňom nielen pre organizátorov a jazdcov pretekov cestných skútrov, ale pre celú skútristickú obec na Slovensku. Po prvý krát v histórii pretekov tejto motoristickej disciplíny organizovala Slovenská Asociácia Skútrov (SAS) pretekársku exhibíciu pre verejnosť, ktorá bola súčasťou takého veľkého podujatia, akým je Motosalón na bratislavskej Inchebe. Sobota je obvykle deň, kedy sa na Motosalóne vystrieda najviac ľudí zo všetkých výstavných dní tejto celoslovenskej prezentačnej akcie.

Výkonný výbor SAS, ako nový člen Slovenskej Motocyklovej Federácie(SMF), využil naplno ponuku vedenia SMF prezentovať svoje športové aktivity na tejto dôležitej motocyklovej akcii, ktorá defacto štartuje motorkársku sezónu.

Pôvodne plánované novinárske skútristické preteky sa obratom zmenili na prezentáciu pretekov cestných skútrov a najmä najnovšej skútristickej disciplíny KEEWAY CUP-u 2011, ktorú SAS rozbieha popri overených pretekárskych triedach 50 Street, 50 Sport, 70 Racing a Open v seriáli Medzinárodných Majstrovstiev Slovenskej republiky 2011, pod záštitou SMF. Disciplína Keeway je kubatúra, určená širokej motoristickej verejnosti, kde si bude môcť ktokoľvek jednorazovo alebo viacnásobne zasúťažiť, bez toho aby musel investovať množstvo peňazí do skútra, ostatných súčastí výbavy a logistiky. Jednoducho si skúter pred pretekmi prenajme a o všetko sa postará team ľudí okolo Petra Pagyho Janegu, autora a realizátora myšlienky tohto projektu.

Počas sobotňajšej akcie, 19. marca, sa za riadidlami skútrov na improvizovanej trati bratislavskej Incheby vystriedalo množstvo motocyklových fanúšikov, ktorí odchádzali nadšení, presvedčiac sa, že so skútrom sa dá súťažiť a plnohodnotne pretekať.

Na vážnosti promoakcie pridala aj návšteva a prezentačná jazda na skútri prezidenta SMF Petra Smižíka, ktorý skútrovú sezónu 2011 oficiálne odštartoval.

Bonusom pre divákov sobotňajšej prezentácie skútristov bola úžasná streetfighterová šou najlepšieho českého jazdca tejto disciplíny Martina Krátkeho z Plzne, ktorého odvážne kreácie na prednom alebo zadnom kolese dostali množstvo divákov do varu, aj keď sa denná teplota pohybovala len okolo piatich stupňov celzia.

Autor + foto: Maroš Palesch

CESTNI_SKUTRISTI
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM