Tomáš Stupavský Samospráva

Skrášľovanie Bratislavy pokračuje. Kvety budú onedlho zdobiť Hlavnú stanicu, ale aj Námestie Eugena Suchoňa

Pomaly prichádza leto a vonku sa už takmer všetko zelená. K príjemnejšiemu počasiu sa prispôsobuje aj Bratislava. Magistrát preto pokračuje v kosení verejných priestranstiev a výsadbe kvetov po celom meste.

Ilustračný obrázok k článku Skrášľovanie Bratislavy pokračuje. Kvety budú onedlho zdobiť Hlavnú stanicu, ale aj Námestie Eugena Suchoňa
Zdroj: Dnes24.sk

Možno ste si to všimli, ale v mestských kvetináčoch pribúdajú stále nové a nové kvety. Okrem toho v mestských častiach už prebieha už druhé kolo kosenia.

„Momentálne sa pozdĺž hlavnej železničnej stanice pracuje na úprave a výsadbe mestských kvetináčov. Okrasné trávy a trvalky by tak na železničnej stanici mali kvitnúť počas celej letnej sezóny,“ povedala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Prečítajte si tiež: V Bratislave už cítiť jar. Mesto začalo na námestiach vysádzať kvetiny

Ako ďalej informovala Skokanová nový trávnik a záhon plný suchomilných trvaliek sa mesto chystá v priebehu mája zasadiť aj na Námestí Eugena Suchoňa. Ďalej výsadba levanduľového záhonu už v júni skrášli pamätník na Floriánskom námestí.

Druhé kolo kosenia

Mesto pokračuje v úprave verejných priestorov aj druhým kolom kosenia. Koncom týždňa budú opäť pokosené všetky parky, ktoré sú v správe mesta. V minulom týždni sa začali kosiť sídlisková zeleň a školské dvory v mestských častiach Petržalka, Rača a Ružinov.

Zintenzívnila sa aj doba kosenia. Kosiť sa bude v priebehu sezóny až päťkrát. „V parkoch a parkových plochách, ktoré sú v tzv. prvej triede intenzity údržby – najmä v časti Staré Mesto, kosenie prebieha až každé dva týždne,“ uviedla Skokanová.

Bratislava tak pomaly rozkvitá a pripravuje sa na leto. Mesto začalo vysádzať kvety už začiatkom jari. V apríli sa začalo s kosením parkov a parkových plôch. Okrem toho sa v Bratislave už spustilo až 37 fontán.

Prečítajte si tiež: Mesto už začalo s kosením trávy. Údržba zelených plôch bude intenzívnejšia ako po minulé roky

Zdroj foto: Bratislava.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM