KAW Rôzne Správy

Školské lavice v lese: Nad Bratislavou vznikla parádna trieda, kde sa deti učia na čerstvom vzduchu

Vyučovanie priamo medzi stromami a štebotajúcimi vtákmi je skvelým nápadom nielen počas pandémie.

Ilustračný obrázok k článku Školské lavice v lese: Nad Bratislavou vznikla parádna trieda, kde sa deti učia na čerstvom vzduchu
3
Galéria

Vedci v tom majú jasno. Už mnohokrát vo svojich štúdiách popísali pozitívny vplyv prírody na školopovinné deti. Preberanie látky v lese či na lúke pomáha znižovať stres, udržiava pozornosť a zlepšuje imunitu. Žiaci sú pri takomto učení pokojnejší a sústredenejší a naberanie vedomostí je efektívnejšie.

Trieda v prírode

Teraz môžu učitelia využiť takúto triedu nielen v škole na dvore, ale priamo v objatí prírody, v bratislavskom lesoparku. Na prvý pohľad vyzerá ako vystrihnutá zo starých čias. Lavice sú však pevné a moderné, rovnako tak aj tabuľa doplnená o mnohé interaktívne prvky.

Trieda stojí na Železnej studničke, na pozemku Hlinovcov, tam, kde sa nachádza aj „šmolkovský“ Modrý domček na hranie najmenších drobcov.

„Na tie naše deti sme tak trochu zabudli. Školy sme prví zatvorili, poslední otvárame. Školy sa zavreli naozaj nemilosrdne a otvárame ich mimoriadne opatrne. Na vysokoškolákov sme aj zabudli, o tých sa už ani nehovorí. Mali sme najdlhšie zavreté školy v Európe. Účet za to príde a bude vysoký,“ povzdychol si na sociálnej sieti Alojz Hlina (politik a expredseda KDH).

Školská trieda v prírode na Železnej studničke je voľne prístupná, stačí si iba zarezervovať čas.

Viac o miestach na relax v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM