Rôzne Správy Samospráva

Škôlku a telocvičňu v Jarovciach už v tomto volebnom období neprebudujú

Plánovaná rekonštrukcia materskej školy sa zatiaľ odkladá. Samospráva urobí len nevyhnutné úpravy kuchyne a jedálne.

Ilustračný obrázok k článku Škôlku a telocvičňu v Jarovciach už v tomto volebnom období neprebudujú
Zdroj: TASR

Plánované rozšírenie kapacity materskej školy (MŠ) v Jarovciach sa už v tomto volebnom období nezrealizuje. Aj napriek tomu, že už majú hotové stavebné povolenie a do konca januára očakávajú aj rozhodnutie o pridelení finančných prostriedkov z Integrovaného regionálneho operačného programu štrukturálnych fondov EÚ na rok 2018. Povedal to starosta Pavel Škodler.

„Komplexná rekonštrukcia by trvala niekoľko mesiacov a bolo by nevyhnutné odstaviť jej prevádzku, preto poslanci rozhodli, že škôlku budeme rekonštruovať postupne a zatiaľ urobíme len nevyhnutné úpravy kuchyne a jedálne,“ uviedol Škodler. Obec má už schválené stavebné povolenie a čaká na uzatvorenie zmluvy na získanie zdrojov vo výške 400 000 eur na financovanie rekonštrukcie a rozšírenie kapacity MŠ.

Nebude ani rekonštrukcia telocvične

Druhý projekt, ktorý mali naplánovaný na toto volebné obdobie a nestihnú ho zrealizovať z finančných dôvodov, je rekonštrukcia obecnej telocvične na športovú halu v areáli futbalového štadióna. Podľa starostu však ostatné aktivity naplánované na tieto štyri roky stihli alebo ešte stihnú zrealizovať.

Za najväčší úspech volebného obdobia považuje Škodler dobudovanie nadstavby základnej školy v roku 2017, čím sa zvýšila jej kapacita zo 163 na 270 žiakov. „Ďalších sedem tried a tri školské kabinety vyriešili problém s veľkým nárastom počtu detí, ktoré majú nárok na prijatie do ZŠ s MŠ v Jarovciach,“ doplnil Škodler.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM