Rôzne

Školáci v Jarovciach sa učia vybrané slová prostredníctvom hudobného videoklipu

Deti zo základnej školy v bratislavskej mestskej časti Jarovce sa učia vybrané slová pomocou videoklipu Deti deťom, v ktorom niektoré z nich aj vystupujú.

Ilustračný obrázok k článku Školáci v Jarovciach sa učia vybrané slová prostredníctvom hudobného videoklipu
3
Galéria

S nápadom, ako uľahčiť učenie sa vybraných slov prostredníctvom pesničiek, prišiel herec a producent Milan Šimek, ktorý žije v Jarovciach a pre tento experiment si vybral tunajšiu školu a ľudí z okolia.

Témou sú vybrané slová

„Text vymyslel učiteľ na dôchodku Peter Liška, hudbu sme spravili spolu s Michalom Knotekom, kameru a strih mal na starosti Denis Németh. Škola nám pomohla s výberom detí a miestny úrad poskytol priestory kultúrneho domu na skúšky, takže nakoniec z toho bola taká spoločná obecná akcia,“ uviedol Šimek, ktorý chce s videoklipom, v ktorom ústrednou témou sú vybrané slová, osloviť základné školy po celom Slovensku.

„Sme radi, že takýto projekt sa podarilo realizovať a že sme ho mohli podporiť. Aj preto, že sa ho zúčastnili deti z našej školy," povedal poslanec miestneho zastupiteľstva Richard Szabó, ktorý je presvedčený, že projekt nezostane v Jarovciach osamotený.

Učenie hrou

Riaditeľka a učitelia zo ZŠ v Jarovciach projekt podporili, pretože učenie hrou podľa ich názoru deťom prospeje. „Určite to deťom pomôže, najviac tým, ktoré v programe vystupujú. Ešte by mohli tvorcovia vymyslieť niečo aj na násobilku,“ odporučila Eva Šefčíková, ktorá vyučuje matematiku a hudobnú výchovu.

Vo videoklipe vystupuje 15 detí. Nahrávanie a natáčanie videa, ktoré bolo v lete, ich bavilo a výsledok veľmi potešil. „Vybrané slová sa mi učia ľahšie, ale najmä je to oveľa zábavnejšie, ako keď sme sa ich učili len tak nasucho," potvrdil štvrták David Harrer zo ZŠ v Jarovciach.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM