Maros Palesch Rôzne

Sklad solidarity navštevuje čoraz viac ľudí

Pomáhať ľuďom v núdzi postaviť sa na vlastné nohy si dala za cieľ Slovenská katolícka charita (SKCH), keď nedávno otvorila Sklad solidarity v Bratislave.

Doteraz, za necelý mesiac, vyše 30 ľudí využilo možnosť výberu z oblečenia, ale i potrieb pre domácnosť, ktoré skladu venovalo 56 darcov. Informovala Ivana Pástorová z ústredia SKCH v Bratislave.

Sklad solidarity na Jasovskej ulici č. 6 sa rozšíril aj o rozmanité elektrospotrebiče, šatstvo a menšie kusy nábytku. Má už aj prvého zamestnanca s preukazom ZŤP. Celkovo v sklade pracujú traja zamestnanci.

Maloletí utečenci bez sprievodu sa môžu tešiť z prevažne nových vecí, ako sú tenisky, tričká, bundy, nohavice a iné potreby, ktoré darovali pre sklad obchodné reťazce. Pomôže im to ľahšie sa prispôsobiť novému prostrediu.

Sklad solidarity otvorili pod záštitou námestníčky primátora Bratislavy Anny Dyttertovej 17. októbra tohto roku. „Veľmi ma teší, že sklad solidarity využíva čoraz viac ľudí na darovanie užitočných vecí, ktoré môžu následne pomôcť iným a jeho dosah sa ďalej rozširuje, napríklad odišla materiálna pomoc zo skladu aj pre maloletých utečencov bez sprievodu,“ uviedla Dyttertová.

Otvorený bol trikrát do týždňa, teraz, na základe podnetov ľudí, sklad otvára svoje brány už aj v sobotu. Každý, kto chce niečo darovať, kupovať alebo pomáhať, tam môže prísť už štyri dni v týždni, a to v utorok, stredu, piatok a sobotu od 12.00 do 17.00 h.

Slovenská katolícka charita plánuje rozšíriť výber vecí v sklade aj o výrobky z chránených dielní, ktoré fungujú v rámci diecéznych charít na rôznych miestach Slovenska, ale i o predmety z misií charity v chudobných krajinách, uviedla Pástorová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM