Maros Palesch Rôzne

Situácia s exkrementami je veľmi vážna

BRATISLAVA - PETRŽALKA. Ako veľmi vážnu hodnotí situáciu spojenú so znečisťovaním verejných priestranstiev psími výkalmi v Bratislave - Petržalke tamojšia Okrsková stanica Mestskej polície.

Uvádza sa to v správe o stave verejného poriadku a činnosti MsP za rok 2010. Správu prerokovalo tento týždeň miestne zastupiteľstvo. Počas uplynulého roka polícia riešila najviac priestupkov v oblasti držania psov, celkovo 1057.

V správe petržalského veliteľa OS Jána Hanidžiara sa uvádza, že najmä po zime bývajú verejné priestranstvá veľmi znečistené. Pri venčení psov je väčšina ich majiteľov nedisciplinovaná, neodstraňujú výkaly po svojom psovi.

Ak je v blízkosti policajt a majiteľ psa si uvedomuje, že priestupok mohol byť zadokumentovaný, je ochotný výkaly po svojom psovi pozbierať i do vreckovky a hodiť ich do koša. Ak je však presvedčený alebo má pochybnosti o dôkaznej stránke, prípadne ak sa domnieva, že MsP nemá fotodokumentáciu či videozáznam, jednoducho sa ohradí, že jeho pes znečistenie nevykonal. „Stali sa aj prípady, že majiteľ psa ihneď podával sťažnosť,“ priblížil situáciu veliteľ petržalskej stanice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM