Aktualizované Krimi

Silná explózia neďaleko Bratislavy! V rakúskej dedine vybuchla plynová stanica

Slovákov, ktorí bývajú blízko slovensko-rakúskej hranice, vystrašila dnes ráno obrovská explózia. Silný výbuch pocítili aj zamestnanci Volkswagenu.

Ilustračný obrázok k článku Silná explózia neďaleko Bratislavy! V rakúskej dedine vybuchla plynová stanica
Zdroj: TASR

V rakúskej obci Baumgarten an der March, ktorá sa nachádza v blízkosti hranice so Slovenskom, vybuchol dnes ráno plynový terminál na plynovej prečerpávajúcej stanici. Informáciu potvrdili rakúski policajti. Ľudí vyzvali, aby sa oblasti vyhli a postupovali podľa pokynov miestnych orgánov.

„Pred 9:00 hod. došlo k explózii na území stanice Baumgarten,“ potvrdil pre Aktuality.sk. vedúci PR oddelenia spoločnosti Gas Connect Austria Václav Vocílka. „Zisťujeme príčiny a snažíme sa zabrániť ďalším škodám,“ doplnil.

Jeden mŕtvy

Rakúska ORF s odvolaním sa na policajtov uvádza, že na mieste zomrel jeden človek, ďalších 18 je zranených. Pôvodné informácie hovorili až o 60 zranených. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí už plamene uhasili. Po príčinách výbuchu pátra polícia. Informoval portál Aktuality.sk.

Pri explózii sa zranil aj jeden Slovák. Informuje o tom Polícia SR na Facebooku. Ten je v nemocnici. „Nič vážne sa mu, našťastie, nestalo,“ uviedli policajti.

Silnú tlakovú vlnu pocítili aj pracovníci Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi, ktorá je od miesta výbuchu vzdialená približne 15 kilometrov. „Počuli výbuch, až sa im hala zatriasla,“ povedala pre Nový Čas čitateľka.

Mimoriadna situácia vo Vysokej pri Morave

Mohutný výbuch v rakúsko-slovenskom pohraničí spôsobil mimoriadnu situáciu vo Vysokej pri Morave. Starosta Dušan Dvoran potvrdil, že bol blízko k vyhláseniu evakuácie obce.

Dvoran uviedol, že k výbuchu malo prísť na tranzitnom plynovode medzi Vysokou pri Morave a rakúskou obcou Baumgarten an der March. „Bolo to asi 500 metrov od nás, obrovský výbuch a potom plamene až do výšky 100 m,“ opísal situáciu. „Bál som sa, že sa to bude šíriť smerom k nám,“ dodal.

Dvoran okamžite upovedomil záchranné zložky i odbor krízového riadenia civilnej ochrany v Malackách. „Evakuácia obyvateľov napokon nebola potrebná,“ potvrdil starosta.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM