Anabela Mikušiaková Kultúra

Sexi diktátorky ovládnu bratislavský bunker

Priestory opusteného bunkra, krásne ženy prezlečené za diktátorky a veľa umenia. Aj tak bude vyzerať ďalšia netradičná akcia z dielne SPOTS.

Ilustračný obrázok k článku Sexi diktátorky ovládnu bratislavský bunker
Zdroj: Aleš Vojtaššák

Naposledy sme ich stretli v opustenej pôrodnici na Zochovej ulici. Teraz sa zmení nielen miesto, ale aj téma. Za dejisko si tvorcovia zvolili starý opustený bunker B-S-1 Štěrkovište, čo je jeden z objektov ťažkého opevnenia Bratislavy. Téma je nanajvýš aktuálna – svet tyranie a diktatúry.

Bunker B-S-1 je miesto, kde sa bežný smrteľník len tak nedostane. Návštevníci akcie DICK-tators však dostanú príležitosť nahliadnuť za hrubé múry.

Najväčším ťahákom je výstava Aleša Vojtaššáka, ktorý sa snaží zmapovať svet tyranie. Paradoxne, na neľhakú úlohu využil krásne slovenské ženy. Medzi „diktátormi“ tak nebudú chýbať Táňa Pauhófová, Rebeka Poláková, Zuzana Porubjaková či Soňa Štefková.

Pre účastníkov netradičnej akcie sú okrem fotografií prirpavené aj busty, koláže, živé vystúpenia a intermediálne diela. S akciou sa spájajú aj mená ako Ivana Šáteková, Kundy Crew, Branislav Laho, Osem či Miroslava Ábelová.

Akcia odštartuje o 18:00 h v bunkri, ktorý leží v Pečnianskom lese na petržalskej strane Dunaja.

Sexi diktátorky
3
Galéria
Zdroj: Aleš Vojtaššák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM