Nina Táborská Kultúra

September u susedov: Čo všetko vás po prázdninách čaká v Rakúsku?

Máme tu koniec augusta a to je najvyšší čas pripraviť sa na ďalší mesiac. Tentokrát sme zaostrili na program, ktorý sa chystá v rámci zaujímavých podujatí v neďalekej a Bratislavčanmi milovanej Viedni. Pozrite sa, čo vás čaká u susedov.

Ilustračný obrázok k článku September u susedov: Čo všetko vás po prázdninách čaká v Rakúsku?
Zdroj: TASR

Festival hudby a filmu

Viedenské námestie Rathausplatz sa premenilo na miesto, kde sa stretávajú milovníci nočného života, ktorí radi spájajú kultúrne zážitky s kulinárskymi. Do 6. septembra si na jednom mieste môžete vychutnať rôzne pokrmy a hudobné filmy od opery až po pop – denne a zadarmo. Festival hudobných filmov patrí k najatraktívnejším lákadlám letnej Viedne. Medzinárodná gastronómia, ale aj program filmového festivalu ponúka každému niečo podľa jeho gusta.

Do 6. septembra / Námestie Rathausplatz

Program v MuseumsQuartier

Známe viedenské múzeá ako Leopoldovo, Múzeum moderného umenia či Kunsthalle Wien, ale aj menšie kultúrne zariadenia a iniciatívy, reštaurácie a bary lákajú nielen domácich Viedenčanov, ale i návštevníkov rakúskej metropoly na rôznorodý kultúrny program, ktorý potrvá až do konca septembra. Podrobný program nájdete TU.

Do konca septembra / Viedeň

Vienna FOOD, WINE, BEER & MORE Festival

Láska a vášeň pre dobré jedlo, najlepšie vína a iné špeciality. Viedenský prvý festival jedla, vína, piva štartuje už zajtra! Čaká na vás veľké množstvo stánkov s kuchyňou z celého sveta, koktejlové bary a víno v centre obľúbenej Viedne.

2. – 5. september / SandInTheCity -Lothringerstrasse 22 Viedeň

Vienna Fashion Week

Už po siedmykrát sa 7. až 13. septembra koná v susednej metropole Vienna Fashion Week. Módna akcia prinesie viac ako 40 módnych prehliadok, ktoré sa uskutočnia vo veľkorozmernom stane pred muzeálnym komplexom Museumsquartier. Fanúšikov módy očakávajú najnovšie kreácie z dielne viac ako 70 domácich a zahraničných návrhárov. Bratislava24.sk o tom informovala Michaela Puschmannová z kancelárie mesta Viedeň Compress.

7. – 13. september / Museumsquartier

Prečítajte si tiež: Takto vyzerá obľúbená viedenská ulica: Mariahilfer Straße sa vrátila chodcom. V čom by sa mohla inšpirovať Bratislava?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM