han

Šéf bratislavskej mestskej polície má problém: Po autonehode nafúkal!

Náčelník mestských policajtov v Bratislave a niekdajší vyšetrovateľ prípadu Gorila mal v noci autonehodu. Po nej mu namerali zvyškový alkohol!

Ilustračný obrázok k článku Šéf bratislavskej mestskej polície má problém: Po autonehode nafúkal!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Gajdoš na pozíciu náčelníka mestskej polície nastúpil minulý rok vo februári a vymenoval ho primátor Bratislavy Matúš Vallo. Po niečo vyše roku však bývalý elitný vyšetrovateľ ponúka svoju funkciu.

Čo sa stalo?

Podľa dostupných informácii sa Gajdoš mal vracať vo štvrtok v noci domov do Slovenského Grobu z Bratislavy. Podľa jeho vyjadrení dostal mikrospánok, kvôli čomu mal zísť z cesty a havarovať. Policajti mu dali fúkať a výsledok bol pozitívny. Nehoda sa mala udiať medzi obcami Slovenským Grobom a Chorvátskym Grobom, neďaleko Pezinka.

Slová vinníka

Šéf mestskej polície sa k incidentu postavil takto: „Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého. Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom. Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol.“

Ponúkol svoju funkciu

V spomínaných situáciách sa často ukáže, či je vinník schopný aj sebareflexie, či začne hľadať výhovorky. Gajdoš ešte na svojom facebooku, kde napísal svoje stanovisko, toto poznamenal: „Nápor na každého z nás je teraz obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie. V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu.“

Reakcia primátora

K nehode a pozitívnemu testu na alkohol vydal stanovisko aj primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

„Mal som s náčelníkom mestskej polície veľmi dlhý rozhovor o celej situácii aj o tom, čo jej predchádzalo. Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie. Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu,“ píše na facebooku Matúš Vallo má rád Bratislavu.

Prijme demisiu? Na rade je otázka, či sa teda Vallo rozhodne prijať Gajdošovu rezignáciu alebo „ho podrží“. „Rozumiem, že odo mňa sa teraz očakáva rozhodnutie. A musím povedať, že to nie je ľahké. Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Toto všetko si chcem poriadne vyhodnotiť, zvážiť a na základe toho urobím rozhodnutie,“ uzavrel primátor.

Ste za to, aby Vallo prijal Gajdošovu rezignáciu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM