Michaela Katonová Rôzne

Second hand Nosene pomáha módou

Keď sa spojí dobrý nápad, radosť z módy a chuť pomáhať, vznikne Nosene. Koncept pop-up second handu v centre Bratislavy, ktorý z každého zakúpeného kúsku oblečenia prispieva združeniu My Mamy. Celý príbeh nám vyrozprávala Katarina Hutyrová.

Ilustračný obrázok k článku Second hand Nosene pomáha módou
Zdroj: Dnes24.sk

S ideou štýlového second handu prišiel Jakub Ptačin. Spolu s Katarinou Hutyrovou tento nápad rozvinuli a vzniklo Nosene. Obaja sa rozhodli, že isté percento z každého jedného kusu oblečenia pôjde na dobrú vec.

„Móda je odjakživa spätá so ženským svetom a bola to práve téma týraných žien, pre ktorú sme sa rozhodli. Nakoľko je táto téma pre ženy nachádzajúce sa v zlej situácii ťažká, chceme prispieť na pomoc, ktorá im zabezpečí útočisko a pomoc v zložitých životných situáciách,“ objasnila zámer pre Bratislava24 Katarina Hutyrová.

V Nosene zakúpené veci voňajú, sú čisté a pripravené pre nových majiteľov. Nájdete tu šaty, nohavice, svetre, tričká, doplnky, kabelky či pokrývky hlavy. Katarina vyberá jednotlivé kúsky tak, aby boli nielen módne ale aj sezónne. „Zákazníci sú veľakrát milo prekvapení, lebo na to nie sú zvyknutí. Chceli sme spraviť protiváhu bežným sekáčom, kde je tovar často nahádzaný či zatuchnutý,“ hovorí Katarina Hutyrová.

Snahou tímu Nosene je ukázať ľuďom, že za nakupovanie v second hande sa nemusia hanbiť. Okrem toho prispievajú na dobrú vec.„V súčasnosti pomáhame združeniu My Mamy, ktoré otvorilo azylový dom pre týrané ženy v Prešove. Suma, ktorou prispieva každý kupujúci na dobrú vec sa pohybuje od 10 do 25 percent. Konkrétna suma je vždy uvedená na visačke s cenou.

„Naším cieľom je povzniesť second hand na miesto, kam sa opäť radi vrátite, pretože sa tam cítite príjemne a kúsky, ktoré u nás nájdete sú štýlové, pracne vyberané tak, že všetky by sme si ich vedeli predstaviť v našich šatníkoch,“ dodáva s úsmevom Katarina.

Nosene nájdete na Michalskej 7 v Starom Meste.

Prečítajte si tiež: Našli dieru na trhu, obliekajú Bratislavu do originálnych kús­kov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM