Martin Zvolensky Hokej

Šatan v Slovane

Predstavitelia bratislavského klubu sa dohodli s Miroslavom Šatanom, že posilní útok belasých. Stane sa tak už v extraligovom stretnutí proti HK 36 Skalica.

Dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a majster svet z Goteborgu 2002 sa predstaví už v piatok na domácom ľade v 7.kolo hokejovej Slovnaft extraligy proti HK 36 Skalica.„Zatiaľ je to iba na tento jeden zápas,“ povedal pre TASR generálny manažér Slovana Maroš Krajči a dodal: „Potom si sadneme a dohodneme sa na ďalšom. Necháme to otvorené, či to bude hneď v ďalšom kole v Banskej Bystrici, alebo to necháme na ďalší domáci zápas s Popradom.“
Zaradenie Šatana do zostavy víta aj tréner Pavel Hynek. „Zatiaľ však neviem povedať s kým nastúpi v útoku. To sa uvidí až po štvrtkovom tréningu podľa toho, koľko hráčov sa mi na ňom zíde. Stále nám totiž v mužstve šarapatí viróza, včera som mal na tréningu iba 12 hráčov. To, že sa Šatan objaví v našom tíme, je výborné pre hokej, je to veľká reklama a obrovské lákadlo pre divákov,“ uviedol český kormidelník.
Miro Šatan už v slovanistickom drese hral, a to počas výluky v NHL, v sezóne 2004/05. Belasí s ním získali v poradí piaty majstrovský titul. Šatan k nemu v základnej časti, v ktorej odohral 18 zápasov, prispel 20 bodmi (11+9) a v rovnakom počte zápasov play off k nim pridal ďalších 22 (15+7). Útočník s dlhoročnými skúsenosťami z NHL, hral naposledy v tíme Bostonu Bruins. V súčasnosti nemá podpísaný žiadny kontrakt, a tak letnú prípravu absolvoval so Slovanom. Bratislavskí fanúšikovia tak budú mať príležitosť vidieť na vlastné oči jednu z najväčších osobností slovenského, ale aj svetového hokeja.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM