Nikola Richterová Hokej

Sankcie EÚ dopadli aj na KHL, Slovan priznal obrovské problémy

Hokejistom Slovana Bratislava meškajú výplaty, čo priznal aj generálny manažér slovenského účastníka KHL Maroš Krajči. Ako informoval vo svojom sobotňajšom vydaní denník Plus Jeden deň, hráči sú pripravení štrajkovať a sú odhodlaní nenastúpiť na zápas, ak sa situácia nezlepší.

Ilustračný obrázok k článku Sankcie EÚ dopadli aj na KHL, Slovan priznal obrovské problémy
Zdroj: TASR

V uplynulých dňoch vyplávalo na povrch, že hráči Slovana nemajú vyplatené peniaze, čo potvrdil aj Krajči. „Áno je to pravda,“ priznal generálny manažér Slovana pre Plus Jeden deň. „Rozpočet klubu KHL sa v našich podmienkach ani zďaleka nedá financovať iba prostredníctvom príjmov z ticketingu a reklamy na obmedzenom slovenskom trhu. Preto okolo 30 percent nášho rozpočtu sme už pred tromi rokmi postavili a je viazaných na obchodné kontakty našich partnerov s Ruskou federáciou.“

„Aktuálna situácia spôsobená poklesom cien ropy, zemného plynu, ako aj sankciami Európskej únie voči Rusku v súvislosti so situáciou na Ukrajine, je pre mnohých mimoriadne náročná a je ju cítiť v celej KHL. Samozrejme, každý deň robíme všetko pre to, aby sme situáciu zvládli.“ dodal Krajči.

Podľa Krajčiho existuje džentlmenská dohoda medzi vedením klubu a hráčmi, kedy a akým spôsobom im budú aktuálne podlžnosti uhradené. „Naši hráči sú maximálni profesionáli. Od vedenia klubu sú presne informovaní o finančnej situácii, poslednú schôdzku k tejto téme sme mali priamo v kabíne v nedeľu dopoludnia. Niekoľkokrát mi kabína zdôraznila, že za tesnými prehrami netreba v žiadnom prípade hľadať celkovú problematickú finančnú situáciu,“ dodal GM Slovana, podľa ktorého nie sú „platy hráčov také malé, aby ich meškanie jedného dokázalo vyhodiť z rytmu“.

Podľa denníka Plus Jeden deň však výplaty meškajú viac ako jeden či dva mesiace. Hráči sa údajne dohodli s Krajčim, že tým, ktorí nemajú peniaze za august, tieto vyplatí do piatka 28. novembra, čo sa aj stalo, a do ďalšieho týždňa pošle aj za september. Ak tak neurobí, kabína chce štrajkovať a je odhodlaná nenastúpiť na stretnutie.

Hráčom Slovana meškali výplaty niekoľko mesiacov už v minulom ročníku, o čom po sezóne prehovoril útočník Michal Vondrka. Ako informoval Plus Jeden deň, práve český legionár by mohol opustiť bratislavský klub, porúčať by sa mal do Spartaka Moskva. S mužstvom sa už vo štvrtok rozlúčil kanadský obranca Kurtis Foster. Ten prišiel v lete do Slovana ako veľká posila, no nenaplnil očakávania. Za „belasých“ odohral iba 18 zápasov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu a osem mínusových bodov. Keďže predčasne skončil, musel sa s ním klub finančne vyrovnať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM