Maros Palesch Iné športy

Sandra Lamyová obhájila majstrovský titul

BRATISLAVA – NAGYKANIZSA. Uplynulý víkend sa konalo štvrté kolo Majstrovstiev Maďarska v Nagykanizse. Na tomto podujatí nechýbali ani najúspešnejší slovenskí reprezentanti z LAMY JET Teamu.

V sobotu ráno vládlo krásne slnečné počasie. Pretekári sa pripravovali na slalom. Medzi nimi bola aj naša mladá nádejná reprezentantka Sandra Lamyová, pre ktorú to boli veľmi dôležité preteky. Po dvoch jazdách si vybojovala prvenstvo v pretekoch, obhájila tak minuloročný titul a stala sa tak Majsterkou Maďarska v kategórii SLALOM LADY!

V popoludňajších hodinách sa konali 30 minútové vytrvalostné preteky. V kategórii FORMULA 2 (sériové vodné skútre) si Mário Lamy vybojoval vynikajúce 2. miesto. Po 15 minútovej prestávke presedlal na svoj upravený vodný skúter a v kategórii FORMULA 1 (upravené vodné skútre) si vybojoval po kolízii 2. miesto. Večer a noc patrila opravám skútrov. Mário so svojim otcom a šéfom klubu Ivanom Lamym začali s opravou trupu poškodeného skútra. Skončili až nad ránom.

**„Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo obhájiť minuloročný titul. Tento rok som mala veľmi šikovné a ťažké súperky. Mário mi dal výborné rady a podelil sa so mnou o svoje skúsenosti. Dúfam, že v kategórii nováčikov sa mi podarí dosiahnuť celkové miesto v prvej trojke. Chcem poďakovať mojim najbližším a sponzorom, že nám vytvárajú priaznivé podmienky na dosahovanie takýchto výborných výsledkov,“ **konštatovala po svojom úspechu Sandra.

Po prebdenej noci a úspešnej sobote sa jazdci z LAMY JET teamu pripravovali na svoje nedeľné jazdy. Ako prvý sa po rannej rozprave a tréningoch predstavil Mário v kategórii FORMULA 2. Po štarte si vybojoval druhé miesto, v pretekoch ešte útočil na prvé, ale jeho maďarský súper mal rýchlejší skúter a tak nakoniec dojazdil na výbornom druhom mieste.

Potom sa na štart postavila Sandra vo svojej kategórii NOVICE (začiatočníci). Po vydarenom štarte a miernom zaváhaní na prvej bójke dojazdila na treťom mieste. Jej najväčší súper „MACI“ spadol a dojazdil až na štvrtej pozícii. Na záver série prvých rozjázd sa na štart „kráľovskej“ kategórie postavil Mário, aj s opraveným skútrom. Po štarte suverénne obsadil prvé miesto a vybojoval si dostatočný náskok. Ale v piatom kole sa mu začal potápať skúter a okamžite musel z pretekov odstúpiť. Po dôkladnom vypustení vody z trupu a z motora odstránili s otcom problém. A tým bola spojka na hriadeli, ktorá nevydržala výkon Máriovho skútra a rozpadla sa. Preto toľko vody v trupe.

Po obednej prestávke nasledovala druhá séria rozjázd. Mário v kategórii FORMULA 2 vyštartoval na treťom mieste, no po útoku na maďarského pretekára sa prebojoval na druhé miesto. Celkovo si tak vyjazdil v tejto kategórii vynikajúce prvé miesto. Sandra vo svojej kategórii nemala šťastie, pretože po štarte spadla. Ale statočne doplávala ku skútru a svoje preteky dojazdila na štvrtom mieste. Celkovo v kategórii NOVICE obsadila štvrté miesto. Záver dňa nebol pre Mária vôbec úspešný. Po opravenej spojke, ktorá bráni prenikaniu vody do trupu, sa postavil na štart druhej rozjazdy v kategórii FORMULA 1. A scenár z prvej jazdy sa zopakoval! Po štarte prvé miesto a vo štvrtom kole bol už jeho skúter plný vody a opäť musel z preteku odstúpiť aby skúter úplne neutopil.

„Som veľmi spokojný so Sandrou a jej víkendovým výkonom. Je šikovná a hlavne sa nebojí. Taktiež sa teším z jej, aj mojich, umiestnení. No som veľmi sklamaný z pokazeného skútra, pretože sme urobili maximum pre výhru. Musíme niečo vymyslieť, aby sa nám to nestalo opäť, pretože skúter má už veľký výkon a táto spojka nie je dimenzovaná na 9000 otáčok za minútu. Urobíme všetko preto, aby sme tento závažný problém odstránili,“ zhodnotil Mário Lamy

**„Sme spokojní s našimi deťmi. Pretože robia pre tento šport všetko, venujú mu svoj voľný čas. Dúfam, že sa nám podarí odstrániť problém s Máriovým skútrom. Vďaka patrí aj našim sponzorom, bez ktorých by sme tento nákladný šport nemohli robiť,“ **svorne konštatovali rodičia Dagmar a Ivan Lamyovci.

Po skončení oboch rozjázd bolo slávnostné vyhlásenie výsledkov, odovzdávanie pohárov a vecných cien primátorom mesta Nagykanizsa. Opäť sa potvrdilo, že LAMY JET patrí k veľmi úspešným klubom, aj v maďarskom pohári, však jeho jazdci stáli zo šiestich kategórii na pódiu až 4 krát!

Najbližšie môžete vidieť a prísť podporiť slovenských reprezentantov na spojené preteky Majstrovstiev Európy AAC a Majstrovstiev Maďarska v maďarskom Gersekaráte 26. – 28. augusta.

**Výsledky HUNGARY CHAMPIONSHIP – Nagykanizsa: ** LAMY JET team: Mario LAMY

  1. place Runabout FORMULA 2
  2. place Runabout FORMULA 1
  3. place Runabout FORMULA 2 OFFSHORE 30 min.
  4. place Runabout FORMULA 1 OFFSHORE 30 min.

Sandra LAMYOVA

  1. place SLALOM LADY – hungary champion
  2. place Runabout NOVICE

Zdroj + foto: LAMY JET TEAM, Mário Lamy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM