Martin Zvolensky Futbal

Samuel Slovák ukončil futbalovú kariéru

Namáhané a roky liečené koleno nevydržalo a minulotýždňový zápas s trnavským Spartakom bol v Samovej kariére posledným. Rozhodnutie nebolo jednoduché.

Dlhoročný kapitán slovenského futbalového klubu Slovan Bratislava Samuel Slovák v piatok ukončil aktívnu hráčsku kariéru. Tridsaťštyriročný kreatívny futbalista s reprezentačnými skúsenosťami mal pretrvávajúce zdravotné problémy, ktoré vyvrcholili zranením kolena v poslednom ligovom súboji so Spartakom Trnava (1:1).
„Kariéry som sa rozhodol ukončiť po zápase s Trnavou, kde sa mi obnovilo zranenie kolena. Ak by som chcel ďalej hrať, tak by som to musel opäť riešiť a na to som už nemal energiu. Už pred sezónou som zvažoval, či pokračovať, ale povedal som si, že uvidím podľa zdravotného stavu a aktuálnych pocitov,“ uviedol Slovák „Žiaľ, mám už svoj vek a zdravotné problémy sú v mojom prípade výrazne limitujúcim faktorom. Bolo pre mňa čoraz náročnejšie udržať sa vo forme. Najnovšie zranenie moje rozhodnutie urýchlilo. Nič sa nedá robiť, taký je futbalový život, “ dodal.
Slovák postupne hrával za Plastiku Nitra, Slovan Bratislava, CD Tenerife, Slovan Liberec, 1.FC Norimberg a nakoniec znova obliekol belasý dres. Na Tehelné pole prišiel v roku 1989 ako 13-ročný z Nitry. V reprezentácii Slovenska odohral 20 zápasov bez gólového zápisu, avšak nemá pocit nedokončenej práce.
„Nemám zlé pocity, prevládajú pozitívne. Mám dobrý pocit z toho, čo som odohral, hoci v mojej kariére neboli príliš dlhé obdobia, keď som nebol zranený. Na futbal však určite nezanevriem. Budem aj naďalej chodiť na Slovan, na zápasy a pohybovať sa v známom prostredí. Napokon, chcem pokračovať ako tréner a mám aj rozrobenú trénerskú licenciu,“ prezradil syn z hereckej rodiny Slovákovcov, ktorý zatiaľ neplánuje oficiálnu rozlúčku: „Možno by som aj chcel, ale kde? Slovan nemá vlastný štadión a na Pasienkoch mi to príde nedôstojné.“

zdroj:TASR a skslovan.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM