Rôzne

Samozber jahôd je v plnom prúde. Kde nájdete polia plné sladkých plodov?

V júni sa sezóna zberu jahôd rozbieha naplno, ovocia sa rodí najviac a plody sú najsladšie.

Ilustračný obrázok k článku Samozber jahôd je v plnom prúde. Kde nájdete polia plné sladkých plodov?
10
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Vôňa a sladučká chuť jahôd sa výrazne spája s pokročilou jarou a letom. Po dlhých dažďoch sme sa konečne dočkali a červené plody už zapĺňajú aj polia v okolí Bratislavy. Poradíme vám, kde si ich môžete nazbierať.

Kam za jahodami?

Predtým, ako sa s košíkmi vyberiete za sladkými plodmi, odporúčame overiť si samozbery na stránkach ich poskytovateľov. Zber totiž do veľkej miery závisí od odrody jahôd a tiež od počasia. V júni sa sezóna rozbieha naplno, jahôd sa rodí najviac a sú najsladšie.

Dunajská Lužná

Samozber v Dunajskej Lužnej odštartoval pred pár dňami. Presné dni a hodiny zberu je potrebné sledovať na webovej stránke predajcu. Odvíjajú sa totiž od rýchlosti dozrievania plodov.

Samozber bude otvorený v závislosti od počasia. Cena za kilogram jahôd je aktuálne 2,80 eur, čo je o 60 centov viac ako minulý rok v tomto období. Aktuálne informácie o samozbere nájdete TU. V Dunajskej Lužnej si okrem jahôd môžete nazbierať aj hrášok. Jeho cena je 2,50 eur za kilogram.

Rajka a okolie

Obľúbeným miestom zberu jahôd pre Bratislavčanov je aj Rajka. Jahodovísk je viac a nájdete ich podľa informačných tabúľ. Platiť sa dá v eurách alebo aj vo forintoch. Pri odbere pod 10 kg zaplatíte 540 forintov (1,75 eur), pri odbere nad 10 kíl len 495 forintov (1,61 eur). Akcia nad 10 kg obratých jahôd platí len vtedy, ak obraté jahody sú vážené spolu.

Kúsok za hranicami môžete jahody zbierať v lokalite Nové pole – Cez Rajku smer Bezenye a hneď za vodojemom v Rajke odbočte vľavo. Po približne 400 metroch odbočte doprava a dostanete sa na pole. Jahody nájdete aj na Starom poli – oproti futbalovému ihrisku, pri koniarni, smer Čunovo či v obci Mosonmagyaróvár – pri hlavnej ceste číslo 1 oproti rozhlasovej stanici.

„Polia sú otvorené aj v daždivom počasí ráno od 8:00 do 19:00 hod.,“ informuje predajca na sociálnej sieti.

Majcichov

Pár kilometrov za outletom Voderady pri Trnave ponúkajú samozber v obci Majcichov. Cena jahôd je 2,50 eur za kilogram. Termíny samozberu závisia od dozrievania jahôd. Sledovať ich môžete TU. Praktické bude priniesť si vlastné nádoby na zber. Ak by ste zabudli, predajú vám kartónové krabice s nosnosťou 3 kg za 50 centov. Areál je otvorený od 8:00 do 18:00 hod. (posledný vstup je o 17:30 hod).

Emilove sady

Jahody nájdete aj v Emilových sadoch v Dvoroch nad Žitavou pri Nových Zámkoch, kde stojí kilogram ovocia v samozbere 2,20 eur za kilogram. Aktuálne informácie o zbere nájdete TU.

Samozber ponúkajú už aj obce Trnovec nad Váhom (cena za kilo jahôd je 2,60 eur) a Čachtice (cena 2,5 eur za kilogram jahôd).

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM