ESL Správy Samospráva

Samosprávy chcú zriadiť ďalšie testovacie miesta. Štát im však nedodal dostatok testov

Viaceré mestské časti zvažujú otvorenie nových mobilných odberových miest na testovanie.

Ilustračný obrázok k článku Samosprávy chcú zriadiť ďalšie testovacie miesta. Štát im však nedodal dostatok testov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Vo Vrakuni mali nové mobilné odberové miesto otvoriť už včera (9.12.) v priestoroch Zdravotného strediska na Čiernovodskej ulici. Samospráva avizovala, že bude k dispozícii až do konca februára denne od 10:00 hod. do 18:00 hod. Zatiaľ sa tak nestalo.

Málo testov

„Avizované spustenie testovania v priestoroch na Čiernovodskej 25 sa zatiaľ nerealizuje z dôvodu nedostatku testovacích setov zo strany štátu. O spustení testovania vás budeme informovať,“ píše samospráva Vrakune svojim občanom.

Druhé odberové miesto by malo pribudnúť aj v Ružinove. Vzniknúť má v najbližších dňoch v priestoroch miestneho úradu na Mierovej ulici. Mestská časť tak reaguje na stále veľký záujem ľudí o testovanie.

„Mobilné odberové miesto v Dome kultúry Ružinov funguje a pri akejkoľvek obave sa tam môžete prísť bezplatne otestovať. Telefonicky objednať sa už, žiaľ, nedá, pretože sa za dva dni naplnili termíny až do konca roka. Stále sa však dá najmä v dopoludňajších hodinách prísť bez objednania,“ približuje starosta Ružinova Martin Chren.

MOM v Starom Meste

Dve mobilné odberové miesta pribudnú aj v Starom Meste.

„Po vytrvalom úsilí sa podarilo v Starom Meste zabezpečiť možnosť bezplatného testovania. Na základe verejnej výzvy sme iniciovali v spolupráci s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti zriadenie troch mobilných odberných miest, pričom odsúhlasené boli dve,“ píše starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Podrobnosti o tom, kde a kedy budú tieto miesta k dispozícii tiež ešte len plánuje zverejniť. Určite však nebude na Rázusovom nábreží, ako to pôvodne mestská časť zamýšľala. To totiž nezískalo povolenie.

„Súhlas však získali dve ďalšie miesta v mestskej časti v staromestských zariadeniach, čo veľmi vítame. Či už v súvislosti s otváraním škôl, testovaním zamestnancov veľkých zamestnávateľov, seniorov alebo tých, čo navštívili cez víkend plné ulice Starého Mesta. Nestrkáme hlavu do piesku. Nehľadajme vinníka, hľadajme riešenia,“ uzavrela Zuzana Aufrichtová.

ZRIADENIE DVOCH MOBILNÝCH ODBERNÝCH MIEST V STAROM MESTE. Po vytrvalom úsilí sa dnes podarilo v Starom Meste zabezpečiť...

Posted by Zuzana Aufrichtová on Wednesday, December 9, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM