Maros Palesch Rôzne

Samospráva si pripomenie novembrové udalosti

Bratislavská samospráva si v tomto roku pripomenie spoločne s verejnosťou historické novembrové udalosti z rokov 1939 a 1989 okrem iného nultým ročníkom Študentského behu ulicami slovenskej metropoly.

Podujatie sa uskutoční symbolicky, v predvečer 17. novembra. Vysokoškoláci, mladí Bratislavčania, rodiny s deťmi či seniori sa môžu zapojiť do novembrového behu a svojím športovým výkonom podporiť nezmazateľný odkaz dní, ktoré sa nenahraditeľným spôsobom zapísali do života slovenskej i európskej spoločnosti. 17. novembra 1939 totiž odvážne povstali pražskí vysokoškoláci proti nacizmu a fašizmu šíriaceho sa Európou, o pol storočie neskôr, 17. novembra 1989 to boli opäť mladí ľudia, ktorí spustili proces konca socialistického režimu, vlády jednej – komunistickej strany v bývalom Československu.

Študentský beh 2011 (16. november) organizuje hlavné mesto v spolupráci s agentúrou Quinta Essentia a študentmi bratislavských vysokých škôl. Štart novembrového behu bude o 14.00 hod. v Mlynskej doline (pred internátom Ľ. Štúra) a 12 kilometrová trasa symbolicky prepojí miesta, kde sídlia vysokoškolské inštitúcie. Profesionálni i amatérski bežci sa môžu zaregistrovať on-line na webovej stránke www.zazitok.sk do 14. novembra t.r., alebo aj v deň preteku (16. november), ak nebude naplnený „bezpečný“ počet bežcov. Štartovné pre študentov je na úrovni 3,5 eura, dospelých pretekárov 7,5 eura a držitelia Bratislavskej mestskej karty si môžu uplatniť 20% zľavu z výšky štartovného.

Zdroj: Magistrát Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM