Rôzne

Samospráva Petržalky otvorila druhú rekonštruovanú atletickú dráhu na svojich ZŠ

Dvojdráhový atletický ovál okolo futbalového ihriska má 200 metrov, časť na 60-metrový šprint je štvordráhová.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva Petržalky otvorila druhú rekonštruovanú atletickú dráhu na svojich ZŠ
5
Galéria
Zdroj: TASR

Nielen žiaci Základnej školy (ZŠ) na Nobelovom námestí v Petržalke, ale aj obyvatelia okolitých panelákov majú lepšie podmienky na športovanie.

Pre lepší výkon

Pribudla im zrekonštruovaná bežecká dráha s polyuretánovým povrchom aj dráha pre skok do diaľky s pieskovým doskočiskom. Dvojdráhový atletický ovál okolo futbalového ihriska má 200 metrov, časť na 60-metrový šprint je štvordráhová.

„Rekonštrukcia z rozpočtu mestskej časti stála asi 120-tisíc eur. Urobili sme aj odvodnenie plochy podpovrchovým drenážovým systémom do vsakovacích jám, aby dráha čo najdlhšie vydržala. V pláne máme ešte rekonštrukciu trávnatého ihriska s bránkami. Chceme zlepšovať podmienky na športovanie pre Petržalčanov, pretože pohyb najmä v súčasnosti považujeme za veľmi potrebný,“ na pondelkovom slávnostnom otvorení atletickej dráhy povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Športu zdar!

Po rekonštrukcii 250-metrovej atletickej dráhy na ZŠ Tupolevova je to druhá rekonštrukcia v areáloch ich škôl. V tomto chcú pokračovať aj v ďalších rokoch a v rozpočte na to vyčlenili 200 000 eur.

Podľa riaditeľky uvedenej ZŠ Valérie Fogašovej je to po vlaňajšom otvorení multifunkčného ihriska s umelým trávnikom na loptové hry ďalšie zlepšenie podmienok pre telesnú výchovu 220 žiakov aj všestrannú športovú činnosť.

„Máme viaceré krúžky, organizujeme podujatia v ľahkej atletike, tenise, Olympijské dni športu, Petržalka v pohybe a iné. Spolupracujeme s viacerými športovými klubmi. Vlani sme v rámci Bratislavského raja boli najšportovejšia škola,“ prezradila riaditeľka 30-ročnej školy Valéria Fogašová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM