Samospráva

FOTO: Mesto prichádza s novým projektom. V hlavnej úlohe sú stoličky

Prvé mobilné sety stoličiek sa budú postupne vykladať na Primaciálnom námestí a pred Starou tržnicou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto prichádza s novým projektom. V hlavnej úlohe sú stoličky
4
Galéria

Projekt Sadni si! vychádza z podobných riešení v svetových metropolách a predstavuje spôsob, ako navýšiť možnosti posedenia, oddychu, ale aj stretávania sa v meste bez vytvárania stálych bariér.

Sadnite si!

„Voľné sedenie, kde by si mohli obyvatelia len tak posedieť vo svojich mestách vo verejnom priestore, som videl a zažil v New Yorku či v Paríži. Chceme, aby mali ľudia Bratislavu radi, aby bola ich a voľné sedenie je jeden zo spôsobov, ako k tomu prispieť. Verím, že sa tento koncept chytí a budeme ho v Bratislave rozširovať po celom meste. Kultivácia verejného priestoru a projekty tohto druhu bude jedna z kľúčových úloh novovzniknutého Metropolitného inštitútu Bratislavy,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Projekt Sadni si! prináša do centra Bratislavy nové mobilné sety na sedenie. Bratislavčania aj turisti tak budú mať v teplých mesiacoch viac možností si oddýchnuť alebo iba tak posedieť s priateľmi.

Prvé mobilné sety sa budú od dnes postupne vykladať na Primaciálnom námestí a pred Starou tržnicou. Ďalšou plánovanou lokalitou je nábrežie Dunaja pri Propeleri a postupne by začiatkom leta mali pribudnúť aj ďalšie sety v lokalitách na Komenského námestí, Treskoňovej ulici, Námestí SNP a Kamennom námestí. Celkovo by malo byť v centre, ale aj v širšom centre mesta 80 stolov a 240 stoličiek.

Pokojne sa najedzte

Výhodou mobilného sedenia je, že stoličky a stoly nie sú fixne upevnené. Je možné si ich voľne posunúť podľa potreby, či už z tieňa do slnka, alebo tak, aby ste mali lepší výhľad, prípadne tak, aby vedela pokope sedieť aj väčšia skupinka kamarátov. V zime budú tieto sety uskladnené a v meste tak nepribúdajú stále bariéry, ktoré by počas chladných mesiacov nemali využitie.

O udržiavanie aj uskladňovanie stolov a stoličiek sa budú na základe zmluvy o výpožičke starať prevádzky v ich okolí. Zároveň majú dbať aj na čistotou mobiliáru, nahlasovanie poškodenia či ochranu pred poškodením. Nejde pritom o klasické letné terasy prevádzok, ktoré budú tieto prevádzky aj obsluhovať. Na setoch bude jedinečné práve to, že na nich môžu užívatelia konzumovať aj vlastné jedlo a nápoje (samozrejme s výnimkou tvrdého alkoholu).

Projekt Sadni si! budete môcť sledovať na sociálnych sieťach s hashtagom #Sadnisi a na Facebooku – Bratislava – hlavné mesto SR. Bližšie informácie nájdete aj na webovej stránke mesta.

Červené stoličky - Projekt Sadni si!
4
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM