Rôzne

M. Vallo: Nepripustíme žiadne stavby, ktoré môžu škodiť životnému prostrediu

Primátor reaguje na štvrtkovú policajnú akciu v Bratislavskom kraji, ktorá má súvisieť s podozreniami, že sa na stavbu bratislavského obchvatu používa kontaminovaná zemina.

Ilustračný obrázok k článku M. Vallo: Nepripustíme žiadne stavby, ktoré môžu škodiť životnému prostrediu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto nepripustí žiadne stavby v Bratislave, ktoré môžu škodiť životnému prostrediu. Ak sa tak deje, mesto s tým má problém. Uviedol to primátor Matúš Vallo.

Výstavba D4/R7

Reagoval tak na rozsiahlu štvrtkovú policajnú akciu v Bratislavskom kraji, ktorá má súvisieť s podozreniami, že sa na stavbu bratislavského obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, používa kontaminovaná zemina či stavebný odpad.

Vallo spresnil, že už na jednom z prvých stretnutí so zástupcami koncesionára projektu výstavby nultého obchvatu Bratislavy (spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction, pozn. red.) sa pýtal na túto tému. „Pretože už vtedy bolo z verejne dostupných informácií známe, že takáto vec tam hrozí. Vtedy sme boli ubezpečení konzorciom, že nič také sa nedeje,“ povedal.

Primátor tvrdí, že mesto nie je objednávateľom stavby a má na ňu len minimálny dosah. Priznáva však, že stavba zasahuje aj na územie Bratislavy, a preto sa bude o prípad intenzívne zaujímať. „Nepripustíme žiadne stavby, ktoré môžu škodiť životnému prostrediu v Bratislave. Máme s tým problém,“ vyhlásil Vallo.

Tvrdí, že verejnosť potrebuje dobudovanie D4 a R7, pretože aj pre túto výstavbu sú v hlavnom meste rozsiahle dopravné obmedzenia. „Dúfam, že to dobre dopadne a životné prostredie v Bratislave a okolí nebude dotknuté,“ podotkol. Deklaruje, že sa v tejto veci chce stretnúť s ministrom dopravy Árpádom Érsekom (Most-Híd) i zástupcami koncesionára. „Budeme sa zaujímať a chcieť vedieť detaily,“ skonštatoval Vallo.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM