Správy

S novým vedením môžu byť služby OLO drahšie, hovorí jeho súčasný šéf

Zmena vo vedení bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu môže priniesť chaos i zdraženie platieb za odpad. Uviedol to súčasný generálny riaditeľ mestskej firmy Roman Achimský, ktorý sa v prebiehajúcom výberovom konaní nedostal do užšieho výberu.

Ilustračný obrázok k článku S novým vedením môžu byť služby OLO drahšie, hovorí jeho súčasný šéf
Zdroj: TASR

Achimský vo svojom stanovisku upozornil na snahy dosadiť do manažmentu OLO politických alebo dokonca osobných nominantov. „To môže mať nanajvýš negatívny účinok, najmä ak takíto ľudia nepoznajú firmu a nie sú spôsobilí pokračovať v jej riadení,“ zdôraznil.

Okrem vyšších poplatkov za likvidáciu odpadu a zhoršenie funkčnosti súčasného systému odvozu odpadu podľa Achimského nie je vylúčené ani presmerovanie peňazí, ktoré si platia Bratislavčania za odvoz a likvidáciu odpadu na úplne iné účely.

Achimský upozornil, že súčasný manažment spoločnosti vytvára podmienky na to, aby mesto mohlo pristúpiť k zníženiu poplatkov za odpad. „Podnik v súčasnosti vedie osem vrcholových manažérok a manažérov, odborníkov vo svojej profesii, medzi ktorými tvoria polovicu ženy,“ skonštatoval Achimský.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v reakcii na kvalitu manažmentu opätovne uviedol, že audit v spoločnosti OLO odhalil viaceré pochybenia týkajúce sa napríklad postupov pri verejnom obstarávaní.

„Výberové konania majú práve preto za cieľ skvalitniť služby, ktoré sú Bratislavčanom poskytované a sprofesionalizovať vedenie týchto spoločností,“ povedal Nesrovnal. Upozornil aj na to, že výber sa realizuje pod dohľadom verejnosti a mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko.

Prečítajte si tiež: Výberové konania na riaditeľov príspevkových organizácií pokračujú

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM