Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: S jarou ožívajú aj bratislavské trhoviská. Trh na Žilinskej predstavuje významný verejný priestor

Možno nenápadné, no rozhodne dôležité miesto. Trhovisko na Žilinskej je už viac ako štyridsať rokov neodmysliteľnou súčasťou života štvrte.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: S jarou ožívajú aj bratislavské trhoviská. Trh na Žilinskej predstavuje významný verejný priestor
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Na jar bratislavské trhoviská ožívajú čerstvou zeleninou, kvetmi, pribúda trhovníkov aj nakupujúcich. Jedným takým je aj Trhovisko na Žilinskej, ktoré si obľubu drží už desiatky rokov. „Pre miestnych je existencia trhoviska podmanivá nielen z dôvodu možnosti kúpiť si na obed zeleninu, ktorá bola ešte ráno v zemi, alebo sliepku, ktorá ešte počas predošlého dňa behala po dvore, ale aj z dôvodu produkcie skutočných sociálnych a obchodných vzťahov medzi ľuďmi v rovnakom čase na rovnakom mieste,“ informuje trhovisko na svojej oficiálnej stránke.

Pestovatelia a predajcovia z okolia Bratislavy, zo Záhoria, z Bernolákova, Dunajskej Lužnej či Šamorína ponúkajú plné pulty sezónnej zeleniny, ovocia, medu, domácich kureniec, husí, kačiek, klobás, slaniny aj kvetov z vlastných záhradiek.

Trhovisko tvorí identitu miesta, predstavuje stretávací bod pre ľudí nielen z okolitých ulíc, utvára významný verejný priestor. Pozrite si fotografie, ako obľúbené miesto Bratislavčanov „ožíva“ počas víkendu.

Čítajte tiež: Bratislavské legendy: Rodinný podnik v lesoparku na Kolibe funguje už desaťročia

Jar na Žilinská
11
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM