Rôzne Správy

Rýchlejšie do centra mesta: Od pondelka budú opäť jazdiť električky cez Blumentál

Po pôvodných trasách budú opäť premávať aj autobusové linky 31, 39, 94 a N55. Električková linka 3 zatiaľ ostáva premávať bezo zmeny trasy.

Ilustračný obrázok k článku Rýchlejšie do centra mesta: Od pondelka budú opäť jazdiť električky cez Blumentál
Zdroj: DPB, a. s.

V Bratislave obnovia od pondelka (16.11.) premávku MHD cez zastávku Blumentál v Starom Meste. Na sociálnej sieti o tom informuje Dopravný podnik Bratislava s tým, že úsekom opäť budú prechádzať električky i autobusy.

Rýchlejšie do mesta

„Kompletne sme opravili električkovú trať a čiastočne aj okolité úseky. Obnovujeme premávku električkovej linky 7, ktorá bude premávať po riadnej trase na hlavnú stanicu. Linka 9 spojí Karlovu Ves s Obchodnou ulicou,“ spresnil dopravca.

Po pôvodných trasách budú opäť premávať aj autobusové linky 31, 39, 94 a N55. Električková linka 3 zatiaľ ostáva premávať bezo zmeny trasy, teda obojsmerne cez Vazovovu a Krížnu ulicu. Na Americké námestie by sa mala vrátiť v polovici decembra. DPB zároveň avizuje, že od pondelka obnoví priame a rýchle spojenie Karlovej Vsi cez tunel na Obchodnú a k Blumentálu.

„Oproti minulosti sa môžu cestujúci tešiť na až dvojnásobne vyššiu kapacitu električiek a oveľa kratší interval medzi spojmi. V minulosti tu jazdila linka 5 iba raz za osem až 15 minút a spoje boli veľmi preťažené. Teraz bude po trase jazdiť linka 9 každé štyri minúty v špičke a cez víkendy každých zhruba sedem minút,“ uviedol dopravca. Deklaruje, že vďaka novej rýchlej trati bude cesta z Karlovej Vsi na Obchodnú trvať zhruba 11 minút.

OBNOVUJEME PREMÁVKU CEZ BLUMENTÁL 📌V pondelok 16.11.2020 sa na zastávku Blumentál v centre mesta vrátia električky aj...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Thursday, November 12, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM