Maros Palesch Rôzne

Ružinovský rozpočet prešiel

Všetci poslanci ružinovského miestneho zastupiteľstva dnes zahlasovali za rozpočet Ružinova na rok 2011. „Som rád, že sa nám ho podarilo pripraviť v takom termíne, ako sme si predsavzali a že Ružinov má konečne po rokoch schválený reálny rozpočet. Bo

Ružinovský rozpočet je vyrovnaný, s príjmami vo výške 25 288 081 € a výdavkami v rovnakej výške. Ružinov dá tento rok peniaze na prípravu projektu rekonštrukcie ulice Maximiliána Hella a vybudovanie odbočovacieho pruhu na Trnavskú cestu. Viac peňazí pôjde na opravu ciest a chodníkov, samospráva chce investovať do rekonštrukcie sociálnych zariadení na školách. Na tento rok je naplánovaná aj oprava detských ihrísk na Bajzovej a Kašmírskej ulici. Peniaze pôjdu na dobudovanie cyklotrasy Bajkalská-Mlynské Nivy a financie smerujú aj na prípravu územných plánov zón ako nástroja regulácie výstavby. Mestská časť takisto vyčlení peniaze na podporu občianskych združení a neziskových organizácií, ktoré pôsobia v Ružinove.

Príprava rozpočtu nebola jednoduchá. „Situáciu komplikoval fakt, že sme po predchádzajúcom vedení stále nachádzali zmluvy a záväzky, s ktorými sa musíme vysporiadať. Preto nemôžeme investovať ani toľko, koľko by sme chceli,“ povedal ružinovský starosta. Dvesto tisíc eur takto musí mestská časť zaplatiť za zateplenie budovy Základnej školy Nevädzová, čo malo byť uhradené už minulý rok.

Mestská časť Ružinov tento rok napríklad ušetrí približne 7 tisíc eur tým, že nebude ľuďom zadarmo rozdávať muškáty. Namiesto toho ich vysadí na verejných priestranstvách v rôznych častiach Ružinova tak, aby ich vnímalo viac Ružinovčanov.

Zdroj: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM