Kultúra

Ružinovský folklórny festival predstaví to najlepšie zo slovenského aj zahraničného folklóru

Okrem vystúpení je pripravený aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého ochutnáte tradičné dobroty starých mám.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovský folklórny festival predstaví to najlepšie zo slovenského aj zahraničného folklóru
Zdroj: TASR

V sobotu 16. novembra 2019 sa bude v Dome kultúry Ružinov konať Ružinovský folklórny festival 2019. Festival otvorí o 14:00 hod. najstarší detský súbor v Ružinove DFS Trávniček so svojím vystúpením Čriepky z Liptova.

Bohatý program

Nasledovať bude FS Karpaty – Svadba z Važca a FS Devín – Cesta po regiónoch Slovenska. Maďarskú ľudovú kultúru predvedie Komorný folklórny súbor Szőttes s programom Mimo kruhu / Körön kívül. Na tohtoročný Ružinovský festival k nám zavítajú Slováci žijúci v Srbsku so svojím etno muzikálom Anička a Janíčko, ktorý kombinuje ľudovú tradíciu s moderným tancom a hudbou z rozličných miest Vojvodiny.

„Ružinovský folklórny festival už dávno prerástol svojim významom hranice našej mestskej časti a aj vďaka dlhoročným partnerstvám so Slovákmi v Srbsku a Maďarsku ukazuje, že folklór nám má stále čo povedať,“ hovorí starosta Ružinova Martin Chren.

Vrcholom večera bude hudobno-tanečný dokumentárny prierez práce choreografa, pedagóga a dlhoročného vedúceho Folklórneho súboru Zemplín Milana Hvižďáka vytvoreného pri príležitosti jeho 80. narodenín v podaní FS Zemplín – Zemplín, ľubojsc moja.

Tichá krása

Po minuloročnej úspešnej výstave s názvom Slovenská krása sa tento rok predstaví výstava fotografa Petra Brenkusa s názvom Tichá krása, ktorá je plná autentických krojov z tradičných regiónov Slovenska a Vojvodiny.

Okrem vystúpení je pripravený aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého návštevníci ochutnajú tradičné dobroty starých mám, ukážku remesiel, predaj tradičných výrobkov a ľudovú hudbu. Pre rodiny s deťmi budú pripravené tvorivé a náučné dielne. Každý, kto príde na festival, si bude môcť urobiť selfie fotografiu v tradičnej slovenskej izbe.

Vstup na Ružinovský folklórny festival je zadarmo.

Organizátormi Ružinovského folklórneho festivalu sú MČ Bratislava Ružinov a CULTUS Ružinov. Festival podporil Bratislavský samosprávny kraj a YIT.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM