Krimi

Ružinovskí policajti zachránili život žene, ktorá sa pokúsila predávkovať liekmi

Za záchranársky čin boli policajti mimoriadne povýšení do hodnosti podpráporčík

Ilustračný obrázok k článku Ružinovskí policajti zachránili život žene, ktorá sa pokúsila predávkovať liekmi
Zdroj: KRPZ Bratislava

Dvaja policajti z Obvodného oddelenia PZ Ružinov – západ v priebehu minulého mesiaca zachránili život žene, ktorá sa pokúsila predávkovať liekmi.

Záchranársky čin

„Počas vykonávania hliadkovej činnosti boli policajti v čase krátko po 22:00 hod. vyslaní do Vlčieho hrdla na preverenie oznámenie od muža, v zmysle ktorého sa mal pohádať so svojou ženou, pričom tá následne odišla z domu a mal obavu o jej život. Policajti sa okamžite presunuli na uvedené miesto, kde sa po skontaktovaní s oznamovateľom, ktorý im uviedol popis jeho manželky a pustili sa do prepátravania okolia,“ pre Bratislava24.sk uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

V čase okolo 22:30 hod. spozorovali v záhradkárskej oblasti ženu, ktorá sa po tom, ako zbadala policajnú hliadku, rozbehla smerom k rieke Dunaj. „Policajtom sa podarilo ženu dobehnúť, avšak tá následne stratila vedomie. Okrem toho si policajti všimli, že žena mala penu okolo úst. Z uvedeného dôvodu jeden z policajtov vtlačil žene prsty do úst aby spustil dávanie, nakoľko vzniklo podozrenie, že užila presne nezistené lieky,“ priblížila Slanková.

Policajti ihneď privolali RZP. Pretože uvedené miesto sa nenachádzalo v blízkosti žiadnych budov s popisnými číslami a bolo náročné presne určiť jeho polohu, jeden člen hliadky išiel aj s vozidlom záchranárom oproti. Počas toho druhý z policajtov uložil ženu do stabilizovanej polohy a následne až do príchodu záchranárov jej opakovane poskytoval prvú pomoc, pretože niekoľkokrát stratila vedomie a prestala dýchať.

„Zachránená 43-ročná Bratislavčanka bola následne odovzdaná do starostlivosti privolaným záchranárom, ktorí ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Za tento záchranársky čin boli nstržm. Ing. Ján Cipka a nstržm. Filip Folrich mimoriadne povýšení do hodnosti podpráporčík,“ dodala Slamková.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM