Správy Samospráva

Ružinovská samospráva i obyvatelia povedali ÁNO návrhu novej električkovej trate po Košickej

Nová električková trať by mala viesť od Starého mosta cez Euroveu a Košickú ulicu s napojením na Ružinovskú radiálu. Zámer predstavila spoločnosť J&T Real Estate.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovská samospráva i obyvatelia povedali ÁNO návrhu novej električkovej trate po Košickej
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate

Spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) predstavila v auguste koncept Spojená Bratislava, v rámci ktorého plánuje okrem iného vybudovať aj nové električkové trate. Jedna z nich by mala prepojiť Ružinov s Petržalkou trasou cez Euroveu, Košickú a Miletičovu ulicu.

V súvislosti s týmto zámerom sa 18. októbra uskutočnila v Ružinove verejná prezentácia, na ktorej predstavitelia JTRE priblížili ich plány. „Starosta Ružinova Dušan Pekár už takmer 7 rokov organizuje v spolupráci s investormi verejné prezentácie ich investičných zámerov. Cieľom je, aby sa Ružinovčania dozvedeli priamo od investorov odpovede na svoje otázky týkajúce sa ich projektov. Zároveň pripomienky obyvateľov môžu častokrát posunúť investorov k riešeniam, ktoré môžu modifikovať ich návrh,“ pre Bratislava24.sk povedala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Ružinovčania sú za, ale…

Naša redakcia už pred niekoľkými dňami mapovala názory verejnosti na plánovanú električkovú trať v hlasovaní. Vyplynulo z neho, že až 80 percent respondentov je za spomínaný návrh.

Novú električkovú trať by prijala aj ružinovská samospráva. „Koľajová doprava je výhodnejšia ako automobilová a autobusová. Ak to investor urobí za svoje peniaze, tak to odľahčí mestskú pokladňu. Pre Ružinov to bude prínos, keďže električka spojí Staré Mesto električkovou trasou, ktorá ide po Ružinovskej,“ vysvetlila Šebová.

Podobný názor majú aj Ružinovčania. Mnohí ju dokonca považujú za nevyhnutnosť, ale samozrejme majú aj svoje výhrady. „Obávajú sa napríklad úbytku zelene a zaujíma ich aj vplyv projektu na protipovodňovú ochranu,“ prezradila hovorkyňa.

Návrh nových električkových tratí
7
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM