Kultúra Samospráva

Ružinovská lýra spozná už v sobotu svojho víťaza

Do Ružinovskej lýry sa prihlásilo 33 talentovaných spevákov a textárov. V sobotu zabojujú vybraní finalisti o prestížny titul aj štedrú odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovská lýra spozná už v sobotu svojho víťaza
10
Galéria
Zdroj: TASR

Do súťaže Ružinovská lýra, ktorej cieľom je podpora domácich interpretov, sa prihlásilo 33 súťažiacich. Desiati finalisti zabojujú o víťazstvo a výhru v hodnote 1 000 eur už túto sobotu 3. decembra o 17:00 hod. v Dome kultúry Ružinov.

Každý súťažiaci mohol poslať len jednu pieseň. Podmienkou bolo, aby bola pôvodná slovenská a aby súťažiaci bol z Bratislavského kraja. Finalisti zabojujú o víťazstvo so svojimi piesňami za melódií Orchestra Gustava Broma. Vstup na súťaž je voľný.

Spomienka na Bratislavskú lýru

Ružinovská lýra vyvrcholí o 20:00 hod. Spomienkou na lýru. Pôjde o jedinečný koncert v podaní finalistov legendárnej súťaže Bratislavská lýra.

Dom kultúry Ružinov tak privíta speváčku, trojnásobnú víťazku tejto súťaže Janu Kocianovú. Predstaví sa tiež súrodenecká dvojica Peter a Júlia Hečkovci, nositelia zlatej Lýry. Českú scénu zastúpi spevák Václav Neckář. Počas večera vystúpi aj držiteľka dvoch bronzových Lýr Jitka Zelenková.

Ilustračný obrázok

Bratislavská lýra
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM