Kultúra

Ružinovčanom zaspievajú vianočné koledy deti z Chorvátska

Vianočné melódie napísané chorvátskymi skladateľmi a textármi, známe koledy, ale i kapustnica. Na to všetko sa môžu tešiť Ružinovčania už tento piatok.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovčanom zaspievajú vianočné koledy deti z Chorvátska
6
Galéria
Zdroj: internet

Pre Ružinovčanov pripravila mestská časť už tento piatok 2. decembra o 19:00 hod. v Dome kultúry Vianočný koncert v podaní 50-členného detského chorvátskeho zboru. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Populárny chorvátsky zbor

Deti z Ribnjaku je jeden z najznámejších a často oceňovaných detských zborov v Chorvátsku. Koncertoval v Ríme, Viedni, Budapešti, Prahe či v Sarajeve. Má viac ako tridsaťročnú tradíciu a vo svojom repertoári spája medzinárodné popové piesne s tradičnými chorvátskymi.

Spev detského zboru umocní Orchester Maestra Alana Bjelinskiho pod taktovkou Nancy Atanasov Premelč. Predstavia sa aj famózni chorvátski sólisti – Ksenija Erkera a Ricardo Luque. Večerom bude sprevádzať známa chorvátska televízna moderátorka Karmela Vukov Čolić.

Pohostenie po koncerte

Vstupenky na koncert si môže zdarma vyzdvihnúť každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove u informátora v DK Ružinov, každý deň od 7:00 do 19:00 hod. Počet lístkov na osobu sú dva kusy, kapacita je obmedzená. Po koncerte čaká na všetkých hostí kapustnica a čaša vína.

Podujatie organizuje mestská časť spolu so spoločnosťou Cultus Ružinov, a.s. a koná sa pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Chorvátskej republiky, Veľvyslanectva Chorvátskej republiky v SR, mesta Záhreb a Turistickej kancelárie v Záhrebe.

Ilustračný obrázok

DK Ružinov
6
Galéria
Zdroj: Cultus Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM