Maros Palesch Rôzne

Ružinov zakročil

BRATISLAVA - RUŽINOV, 16.06.2011. Mestská časť Ružinov zakročila proti neporiadnym organizátorom víkendových akcií.

Ružinov zakročil voči organizátorom kultúrnych akcií na Zlatých Pieskoch, ktoré sa konali uplynulý víkend. Na nočný hluk z hip-hopovej open air party sa sťažovali obyvatelia. Na mieste preto zasahovali v noci zo soboty na nedeľu štátni aj mestskí policajti. „Organizátor, okrem toho, že nedodržiaval nočný pokoj, si ani nesplnil svoju povinnosť a akciu neohlásil dostatočne včas, začali sme preto voči nemu konanie o správnom delikte,“ vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár.

Okrem organizátora tejto hip-hopovej akcie, Charlie & Clubbers Community, nenahlásila svoje podujatie včas ani Fakulta managementu Univerzity Komenského v Bratislave. V noci z piatka na sobotu takisto na Zlatých Pieskoch organizovala Summer Party. Ružinovská samospráva začala preto konanie o správnom delikte aj voči nej.

„Niektorí organizátori takýchto podujatí, či prevádzkovatelia barov, vôbec nedodržiavajú svoje povinnosti, podujatia neohlásia alebo nedodržujú sedemdňovú lehotu pred začatím podujatia. Nerešpektujú ani dodržiavanie nočného pokoja. Začneme ich zverejňovať na našom webe ako neporiadnych organizátorov či podnikateľov,“ povedal ružinovský starosta. To však nie je všetko. Miestny úrad v Ružinove neporiadnych organizátorov varuje, že podľa Zákona o verejných kultúrnych podujatiach č. 96/1991 je obec oprávnená podujatie zakázať alebo prerušiť aj z toho dôvodu, že jeho konanie neoznámili obci.

Zdroj: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM