Správy Samospráva

Ružinov začal so zatepľovaním základných škôl

V bratislavskej mestskej časti Ružinov sa momentálne pracuje na zatepľovaní Základnej školy Kulíšková.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov začal so zatepľovaním základných škôl
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Mestská časť Ružinov sa pustila do tohtoročného zatepľovania základných škôl. Ako prvá prišla na rad Základná škola Kulíškova, ktorú aktuálne „zdobí“ lešenie.

Čo opravia

Základná škola Kulíškova bude mať vo finále zateplenú fasádu, ako i strop nad najvyšším podlažím, vymenené okná v suteréne, v šatniach a vo vstupných bránach. Čaká ju aj oprava hydroizolácie v súvislosti so zateplením sokla.

„Na našich školách sme počas uplynulých rokov zrekonštruovali sociálne zariadenia, majú vymenené takmer všetky okná, opravujeme aj ich elektroinštaláciu. Logicky sme sa tak pustili aj do zatepľovania budov, Kulíškova je našou najstaršou základnou školou, ktorej zriaďovateľom je mestská časť. Jej fasáda opravu už potrebovala,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Druhou školou, ktorú v najbližších dňoch čaká zatepľovanie fasád, je Medzilaborecká. Ide o školu s piatimi pavilónmi, na dvoch z nich plánuje mestská časť aj zateplenie striech a opravu hydroizolácie súvisiacu so zateplením soklov. „Do týchto prác na dvoch školách investujeme viac ako 730-tisíc eur. Plánujeme postupne zatepliť aj ďalšie, ktoré ešte takéto úpravy nepodstúpili. Celkovo tak zateplíme budovy siedmich našich základných škôl,“ uviedol Dušan Pekár.

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM