Samospráva

Ružinov vyhlásil grantovú výzvu na rok 2017

Ružinov chce zvýšiť kvalitu života obyvateľov mestskej časti. Na rok 2017 vyhlásil grantovú výzvu.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov vyhlásil grantovú výzvu na rok 2017
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavský Ružinov vyhlásil grantovú výzvu na rok 2017. Jej cieľom je zvýšenie kvality života obyvateľov mestskej časti, rozvoj komunitného života, ale taktiež reagovanie samosprávy na potreby mestskej časti a podpora aktivít jej občanov.

Grantová výzva

Pre budúci rok ide o dve prioritné oblasti podpory, a to ochrana životného prostredia a podpora telovýchovy, športu a voľnočasových aktivít mladých. Žiadosti je možné podávať do 18. februára 2017, pričom minimálna výška grantu predstavuje 500 eur a maximálna 5 000 eur.

V rámci ochrany životného prostredia je hlavnou témou znižovanie odpadov. Samospráva v tomto smere uvíta projekty na podporu recyklácie a znižovania odpadov, vzdelávacie aktivity a prednášky na danú tému, budovanie stojísk so separovaným odpadom, ale aj projekty na podporu znižovania, kompostovania a triedenia odpadu na školách a predškolských zariadeniach.

Rozvoj športu

V rámci druhej podporenej oblasti, teda podpory telovýchovy, športu a voľnočasových aktivít sa chce mestská časť zamerať najmä na rozvoj športových aktivít registrovaných i neregistrovaných skupín detí a mladých, na zmysluplné trávenie voľného času, ale tiež na zapájanie aj ďalších skupín do rôznych športových aktivít a medzigeneračné projekty.

Mestská časť sa v tomto smere riadi platným všeobecne záväzným nariadením (VZN) z roku 2015 o poskytovaní finančných dotácií a grantov. To okrem iného špecifikuje oprávnených žiadateľov o grant, formálne a obsahové kritériá pri posudzovaní jednotlivých žiadostí či spôsob ich čerpania.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM