Rôzne Samospráva

Ružinov tento rok rozdelil medzi novorodencov viac ako 60-tisíc eur

Za celý rok 2017 podporila samospráva viac ako 860 ružinovských novorodencov.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov tento rok rozdelil medzi novorodencov viac ako 60-tisíc eur
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava-Ružinov v roku 2017 finančne podporila viac ako 860 ružinovských novorodencov. Medzi mladé rodiny, ktoré majú v Ružinove trvalé bydlisko a narodilo sa im dieťa, Ružinov v tomto roku prerozdelil vyše 60-tisíc eur formou príspevku pri narodení dieťaťa. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

„Aj takýmto spôsobom sa snažíme podporovať mladé rodiny v Ružinove. Verím, že im finančný príspevok pomôže,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Výška príspevku na jedno dieťa je 70 eur. Rodičia sa zároveň mohli zúčastniť aj slávnostného uvítania novorodencov s kultúrnym programom a fotením v drevenej kolíske.

Kto môže žiadať o príspevok?

Podmienkou na získanie príspevku pri narodení dieťaťa je, aby matka dieťaťa mala trvalé bydlisko na území mestskej časti. Otec s trvalým bydliskom v Ružinove môže získať príspevok, ak matka dieťaťa zomrela alebo po matke dieťaťa bolo vyhlásené pátranie, alebo ak bolo dieťa zverené do výchovy otca na základe právoplatného rozhodnutia súdu.

Oprávnenou osobou na poskytnutie príspevku pri narodení dieťaťa je aj osoba s trvalým pobytom v Ružinove, ktorá prevzala dieťa do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe právoplatného rozsudku súdu alebo príslušného orgánu.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM