Samospráva

Ružinov spustil projekt vnútroblokového čistenia ulíc na Nivách

Miestna samospráva v bratislavskom Ružinove spustila pilotný projekt čistenia komunikácií v lokalite Nív v správe mestskej časti. O ktoré lokality pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Ružinov spustil projekt vnútroblokového čistenia ulíc na Nivách
Zdroj: Dnes24.sk

Ide o lokality Kvetná, Kvačalova, Bazová, Rastislavova, Daxnerovo námestie a rozhranie Kvetnej a Kulíškovej ulice. V praxi tento projekt predstavuje ručné a strojové zametanie, ošetrovanie zelene a manuálne čistenie kanalizačných vpustov, informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Blokové čistenie na Nivách bude prebiehať v ôsmich etapách a opakovať by sa malo dvakrát ročne, prípadne podľa potreby. Obyvatelia Nív sa tak podľa hovorkyne musia pripraviť v súvislosti s týmito prácami na dočasné dopravné obmedzenia.

„V praxi to znamená, že na konkrétnej ulici bude v deň čistenia zákaz parkovania od 8.00 h do ukončenia prác, približne medzi 12.00 h a 15.00 h,“ doplnila Šebová.

V utorok čaká čistenie časť Budovateľskej a Kulíškovej ulice a tiež Súkennícku ulicu. V stredu sa pracovníci Ružinovského podniku verejnoprospešných služieb presunú na Trenčiansku ulicu a Dulovo námestie.

Následne bude blokové čistenie ďalších komunikácií v časti Nív pokračovať 2. mája.

Čítajte aj: Terasa Pod pyramídou otvorí svoje brány aj tento rok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM