Samospráva

Ružinov rekonštruuje. Nový povrch tak aktuálne dostáva aj cesta na Pavlovovej ulici

Mestskej časti Bratislava-Ružinov sa pri tohtoročných kompletných rekonštrukciách chodníkov a ciest podarilo ušetriť, a to vďaka výberu dodávateľov cez elektronické aukcie.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov rekonštruuje. Nový povrch tak aktuálne dostáva aj cesta na Pavlovovej ulici
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov pôvodne odhadoval náklady na tohtoročné opravy ciest a chodníkov na viac ako 390-tisíc eur, po výbere dodávateľov formou elektronických akcií sa táto suma znížila o viac ako 90-tisíc eur.

Dve etapy prác

„V Ružinove už máme skúsenosti s tým, že pri výbere dodávateľov cez elektronické aukcie sa nám podarí ušetriť nemalé finančné prostriedky. Tohtoročné rekonštrukcie ciest a chodníkov neboli výnimkou. Takto ušetrené peniaze investujeme do opravy ďalšej cesty na Nivách,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Konkrétne ide o vozovku na Pavlovovej ulici. Jej rekonštrukcia bude kvôli dopravným obmedzeniam rozdelená na dve etapy. Najprv dostane nový povrch úsek medzi Velehradskou a Kulíškovou ulicou, po ňom príde na rad druhá časť cesty na Pavlovovej medzi Velehradskou a Páričkovou ulicou. Na tieto opravy poputuje 88 736, 52 eur.

Ako zo škatuľky

Počas letných mesiacov mestská časť kompletne zrekonštruovala povrch na štyroch cestách, jednom križovatkovom priestore a troch chodníkoch. Vozovku ako zo škatuľky tak už má Kľukatá ulica, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde došlo aj k odvodneniu uličnými vpustami.

Nový povrch dostal križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici. Okrem toho má zrekonštruovaný povrch aj chodník na Ribayovej ulici a na Stachanovskej v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu.

Čítajte aj: Magistrát plánuje do konca roka opraviť ešte 13 kilometrov bratislavských komunikácií

V Ružinove odštartovala tohtoročná oprava ciest a chodníkov
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM