Maros Palesch Rôzne

Ružinov podporí dobré nápady

Bratislavská mestská časť  Ružinov vyčlenila z rozpočtu na rok 2012 dvakrát viac financií na poskytnutie grantov pre občanov. Zamerané sú na dve oblasti – životné prostredie a oblasť vzdelávania a športu. Celkovo Ružinov vyčlenil sumu 135 000 € a pod

V grantovom programe za rok 2011 si 21 úspešných žiadateľov rozdelilo 65 tisíc eur. V Ružinove vzniklo nové osvetlenie, chodník v materskom centre či pomôcky pre deti zo základnej umeleckej školy. „Granty sú dlhodobo skvelým nástrojom občianskej participácie v Ružinove. Ružinovčania môžu pripraviť projekty na skvalitnenie prostredia v našej mestskej časti,“ hovorí zástupca starostu Ján Buocik. Tento rok pôjde na zaujímavé projekty 135 tisíc eur, pričom na jeden je možné získať maximálne 5 000 eur.

O finančné prostriedky z rozpočtu Ružinova formou grantu sa môžu uchádzať právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia. Podmienkou je vypracovanie projektu, ktorého uskutočnenie prinesie istú formu rozvoja Ružinova. Právnická osoba ako žiadateľ o grant musí sídliť v Bratislave a činnosť vykonávať na území mestskej časti, resp. poskytovať služby jej obyvateľom. Fyzická osoba – podnikateľ ako žiadateľ  musí mať v Bratislave trvalý pobyt. „Nie je pritom dôležité, či žiadateľ dostal od mestskej časti Ružinov dotáciu už v minulosti. Podstatný je nápad a prínos projektu pre Ružinovčanov. Dokonca si môže podať viac žiadostí, pokiaľ sa týkajú rozličných projektov,“ dodáva starosta Dušan Pekár.

Do 30. marca 2012 treba na ružinovský miestny úrad odovzdať vypracované projekty z oblasti Životné prostredie a do 15. mája 2012 z oblastí Vzdelávanie a Šport. Môže ísť napríklad o zveľadenie zelene na sídlisku či rozvoj športových aktivít. Finančné prostriedky musia byť použité v tom roku, v ktorom boli pridelené, realizácia projektu nesmie prekročiť 15. november 2012. O pridelení grantov rozhoduje sedemčlenná grantová komisia.

Zdroj: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM