Správy Samospráva

Ružinov investuje do opráv ciest a chodníkov. Vybuduje aj dve nové cyklotrasy

Na mnohých ružinovských cestách bude samospráva v tomto roku rekonštruovať povrch. Na svoje si prídu aj cyklisti, ktorí sa môžu tešiť na nové cyklotrasy.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov investuje do opráv ciest a chodníkov. Vybuduje aj dve nové cyklotrasy
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov plánuje do tohtoročných opráv ciest, chodníkov a cyklotrás investovať sumu 653 300 eur. Nový povrch tak dostane osem komunikácií a vzniknú aj dve nové cyklotrasy.

„Mnohé cesty a chodníky v Ružinove sú už staré a výhodnejšie je kompletne ich zrekonštruovať, ako keby sme každý rok mali na nich len plátať výtlky. Už niekoľko rokov tak zničené povrchy komunikácií meníme za nové. Aj tento rok v tom budeme pokračovať,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ktoré ulice dostanú nový povrch

Kompletne zrekonštruovaný povrch tento rok dostanú cesty na ulici Na úvrati, Bencúrovej, Kvetnej, Mraziarenskej, Solivarskej ulici. So zničeným povrchom sa rozlúčia aj cesta a chodník na ulici Staré záhrady a na Ondavskej ulici. Celková rekonštrukcia čaká aj komunikáciu na Ružomberskej ulici. Na Drieňovej ulici, v časti od ulice Maximiliána Hella po ulicu Vladimíra Klementisa, Ružinov investuje do rekonštrukcie chodníka.

Plánovaná je aj realizácia dvoch cyklotrás na Trávnikoch, konkrétne na Ďatelinovej a Nevädzovej ulici. „V rozpočte sme na tohtoročné rekonštrukcie komunikácií a budovanie nových vyčlenili viac ako 650-tisíc eur. Realizátorov týchto prác budeme vyberať cez elektronické aukcie. Takýmto spôsobom sa nám darí ušetriť a môžeme potom opraviť viac ciest, ako sme pôvodne plánovali. Vlani takto vďaka ušetreným financiám bola zrekonštruovaná cesta na Pavlovovej ulici,“ objasnil starosta Ružinova.

Opravené cesty v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM