Správy Samospráva

Pod zanedbaným námestím v Ružinove vzniknú podzemné garáže

Námestie na Ulici Ivana Horvátha v Ružinove rozhodne nepôsobí vábne. Tento stav by mal zmeniť nový projekt. V rámci neho vznikne aj parkovací dom.

Ilustračný obrázok k článku Pod zanedbaným námestím v Ružinove vzniknú podzemné garáže
Zdroj: Google Maps

Skultúrnenie životného prostredia obyvateľov priľahlého územia a zabezpečenie parkovania, prostredníctvom revitalizácie námestia a výstavby dvojpodlažných podzemných garáži. To je zámer pripravovaného projektu spoločnosti Elite Holding v bratislavskom Ružinove.

Na námestí sa v súčasnosti nachádza zanedbaná fontána, zeleň a nefunkčná spevnená plocha, ktorá slúži na provizórne parkovanie. „Celkový dojem z námestia je zlý, námestie je nevyhovujúce a nefunkčné. Na mieste, ktoré má slúžiť na oddych obyvateľov, sú na poškodených spevnených i nespevnených plochách okolo fontány chaoticky „zaparkované“ automobily,“ uvádza v zámere investor Elite Holding.

Podzemná garáž aj vynovená fontána

V rámci projektu postaví investor dve podzemné podlažia so 149 parkovacími miestami. Na streche garáže, mierne zdvihnutej voči terénu, vznikne nové námestie. Jeho dominantou bude fontána, ktorá tam stojí aj dnes. „Existujúca plastika fontány „Vodný kvet“ sa zachová a použije sa v novej nádrži fontány,“ prezrádza investor s tým, že fontána je navrhnutá aj s LED osvetlením meniacim farbu.

Okolo fontány sú navrhnuté spevnené plochy a plochy zelene. V časti námestia sa uvažuje s detským ihriskom, ktoré bude oplotené a bude ho tvoriť preliezková zostava s hojdačkou. V rámci rekonštrukcie námestia sa uvažuje aj s mestským mobiliárom. Súčasťou revitalizácie sú aj fitness prvky v južnej časti námestia.

Investor plánuje začať so stavebnými prácami už na jar. Námestie by malo byť verejnosti prístupné v máji 2018. Po rekonštrukcii by sa malo stať miestom stretávania sa obyvateľov priľahlého územia a mestskej časti, miestom hier detí, stretávania mamičiek s kočíkmi alebo miestom oddychu pre dôchodcov.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Elite Holding
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM