KAW Rôzne Správy

Rúško by malo byť samozrejmosťou! Známe osobnosti to už dávno vedia

Rúško je symbol, že všetci berieme situáciu vážne a sme zodpovední.

Ilustračný obrázok k článku Rúško by malo byť samozrejmosťou! Známe osobnosti to už dávno vedia
5
Galéria

Na Slovensku každým dňom pribúdajú nové prípady nákazy koronavírusom. Sme v situácii, keď si nikto nemôže byť istý, či náhodou neprišiel do kontaktu s nakazenou osobou. V tejto situácii je najlepšie zostať doma a keď už musíte ísť von – nezabúdajte na rúško, ktoré určite spomalí šírenie nákazy.

Rúško má byť samozrejmosťou

Bez rúška sa už nedostanete ani do bratislavskej MHD či do prímestských spojov. Obchodníci tiež žiadajú, aby ste do prevádzok s potravinami išli s nasadeným rúškom na tvári alebo aspoň šatkou či šálom. Týka sa to i vstupu na úrady.

Príkladom ide aj bratislavský primátor Matúš Vallo. „Rúško mám preto, lebo je to symbol, že všetci berieme situáciu vážne a sme zodpovední – voči sebe aj voči svojmu okoliu,“ napísal na sociálnej sieti.

Zohnať rúška je zatiaľ obrovský problém. „Robíme všetko preto, aby sme ich mali čo najviac k dispozícii pre tých, ktorí ich budú potrebovať v prvej línii. Neustále pracujeme na tom, aby sme k situácii pristupovali aktívne, aj naviac k tomu, čo dnes robí štát. Viem, že rúško má určite nosiť človek, ktorý kašle a kýcha, aby nenakazil ostatných. Objavili sa ale informácie, že môže do istej miery pomôcť aj pred nákazou,“ pokračuje primátor.

„Každopádne, keď sa dnes pozerám na Čínu, kde sa zdá sa podarilo prekonať najhoršie aj kvôli disciplíne, všade vidíme rúška. Ako symbol disciplíny – preto ju dnes mám. Rúško nie je hanba!“ dodáva Vallo.

K Vallovi sa pridali a na sociálnu sieť vložili svoju fotografiu s rúškom aj starosta Vrakune M. Kuruc, moderátor V. Vincze, fitneska Zora Czoborová či župan BSK Juraj Droba.

Známi ľudia nosia rúška
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM