Správy

Rozširovanie PASS nekončí: Mesto ho chce tento rok priniesť do ĎALŠEJ lokality

Mesto chce tento rok rozšíriť PAAS o ďalšiu lokalitu v Starom Meste.

Ilustračný obrázok k článku Rozširovanie PASS nekončí: Mesto ho chce tento rok priniesť do ĎALŠEJ lokality
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Hlavné mesto plánuje tento rok spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania v bratislavskom Starom Meste.

Má ísť o lokalitu SM2 Hrad – Sokolovňa, ktorá je ohraničená ulicami Palisády, Štefánikova, Pražská, Na Slavíne, Stará vinárska a Mudroňova.

Návrh projektu organizácie dopravy chce obyvateľom priblížiť 17. júna. Informuje o tom na webovej stránke www.paas.sk, ktorá je venovaná projektu regulovaného parkovania.

Do dvoch eur na hodinu

„Po zavedení parkovacej politiky PAAS bude v zóne SM2 možné parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného,“ pripomína bratislavský magistrát s tým, že lokalita bude spoplatnená pre návštevníkov cez pracovné dni v čase od 8.00 do 24.00 h sadzbou od 1,50 do dvoch eur na hodinu.

Dopravný návrh by mal byť čoskoro zverejnený na webe PAAS, obyvateľom bude predstavený 17. júna o 17.00 h online s možnosťou kladenia otázok. Pripomienky alebo otázky k návrhu projektu bude možné zasielať do 30. júna.

Pripojí sa k ďalším zónam

Predmetná zóna by sa tak mala pripojiť zónam Starého Mesta SM0 Centrum – Panenská a SM1 Hlavná stanica – Blumentál, kde už parkovacia politika PAAS funguje.

Systém Bratislavského parkovacieho asistenta, ktorý bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili v prvých troch zónach začiatkom roka 2022. Systém mesto postupne rozširuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM