Rôzne

Rozsiahle dopravné obmedzenia budú podľa mesta od februára

K obmedzeniam dôjde až vtedy, keď bude o zmenách vopred informovaná verejnosť a v kritických úsekoch bude dostatočne zabezpečená priorita MHD.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahle dopravné obmedzenia budú podľa mesta od februára
12
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavu zasiahnu zrejme od polovice februára rozsiahle dopravné obmedzenia pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 i pre rekonštrukciu časti Mlynských nív.

Takýto termín potvrdilo hlavné mesto s tým, že k obmedzeniam dôjde až vtedy, keď bude o zmenách vopred informovaná verejnosť a v kritických úsekoch bude dostatočne zabezpečená priorita MHD. Magistrát zároveň priznal, že dôjde k celkovej uzávere obnovovanej časti Mlynských nív.

Dopravné uzávery

„V súvislosti s Mlynskými nivami pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch, v súvislosti s obchvatom D4 a R7 o rokoch, počas ktorých sa budú obmedzenia v jednotlivých etapách stavby presúvať a vždy pôjde o novú dopravnú situáciu,“ uviedla bratislavská samospráva. Momentálne sa pripravuje na prvú etapu stavby, súvisiacu s uzáverami v oblasti Prístavného mosta.

Magistrát tvrdí, že predchádzajúce vedenie mesta aj pre minuloročné komunálne voľby dopravné uzávery odďaľovalo, až nastala situácia, že ich nie je možné pre záväzky štátu a aj mesta ďalej odkladať. „Pokiaľ by k ich odkladaniu neprišlo, mohli sa diať postupne, zvlášť pre stavbu vo štvrti Mlynské nivy a zvlášť pre stavbu D4 a R7 v oblasti Prístavného mosta, a ich dôsledky mohli byť miernejšie,“ uviedlo mesto.

Deklaruje, že sa bude snažiť negatívne dopady na dopravu aspoň zmierniť. V kritických úsekoch Mlynské nivy a Gagarinova ulica by mala byť zabezpečená priorita MHD. „Zabezpečujeme záchytné parkoviská a rokujeme tiež o posilnení prímestskej dopravy smerom do a z Bratislavy,“ podotkla samospráva.

Vplyv na dopravu

Koncesionár projektu výstavby nultého obchvatu Bratislavy, (spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction) uviedol, že dostal od magistrátu verejný prísľub o možnom termíne uzávery križovatky Prievoz najneskôr do polovice februára.

„V rámci prác súvisiacich s prestavbou križovatky je od pondelka (14. 1.) uzavretý ľavý jazdný pruh v smere od Petržalky na Bajkalskú ulicu a zároveň je uzavretý jeden jazdný pruh na nájazde z Bajkalskej ulice na kruhový objazd v smere od Podunajských Biskupíc, a to z dôvodu prekládky horúcovodu,“ spresnil koncesionár.

Developer HB Reavis, ktorý realizuje od minulého roka rozsiahlu rekonštrukciu časti Mlynských nív, skonštatoval, že stále prebiehajú diskusie s magistrátom a ostatnými zúčastnenými stranami. Rieši sa aj úplná uzávera ulice v zóne od polovice februára. „Zatiaľ ale nemáme ešte nič finálne potvrdené. Naším zámerom aj naďalej ostáva, aby mala prípadná celková uzávera čo najmenší negatívny dopad na dopravu v zóne Nové Nivy, hľadáme preto aj možnosti alternatívneho trasovania MHD,“ povedala hovorkyňa HB Reavis Martina Jamrichová.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM