Maros Palesch Iné športy

Rozlúčka so zimou bude na bežkách

Bratislavská župa v spolupráci so spoločnosťou Slovak Lines zabezpečí dopravu na Skalku pri Kremnici.

Definitívne rozlúčka so zimnou sezónou v Bratislavskom samosprávnom kraji bude na bežkách na záver tohto týždňa, v sobotu 31. marca. Priaznivci tohto športu s trvalým bydliskom na území BSK sa budú môcť bezplatne dopraviť budúcu sobotu do strediska Skalka pri Kremnici. Kraj v spolupráci so spoločnosťou Slovak Lines, zabezpečí pre nich dva autobusy. ** „Ide o ďalšiu z aktivít podporujúcich rekreačný šport. V Malých Karpatoch už nie sú vhodné podmienky na bežkovanie, preto sme zvolili toto riešenie. Našou preferovanou trasou v budúcom roku zostáva Pezinská Baba – Rača a pôjde o pravidelnú aktivitu kraja. V prípade nepriaznivých snehových podmienok navštívime inú lokalitu“** povedal župan Pavol Frešo.

Preprava bude bezplatná, odchádza sa spred Úradu BSK na Sabinovskej ulici v Bratislave. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom registračného lístka, ktorý nájdu na web stránke bratislavského kraja. Bezpodmienečnou podmienkou na prihlásenie sa je trvalý pobyt v Bratislavskom kraji. Počet účastníkov je limitovaný  na prvých 80. Objednané sú dva autobusy pre cca 80 osôb, autobusy budú pristavené 31. marca o 7:00 hod., odchod bude o 7:15 hod. a predpokladaný odchod zo Skalky je o 16:30 hod.

Výjazd sa uskutoční aj po overení si situácie so snehom, potvrdené sú takmer výborné podmienky bežkovania. V prípade náhleho zhoršenia podmienok a zrušenia akcie, všetci prihlásení účastníci podujatia budú oboznámení e-mailom. Akciu bude aktualizovať vo svojom kalendári akcií aj webový portál nabežky.sk.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM