Martin Zvolensky Hokej

Rozkrútil sa kolotoč play off

Hokejisti bratislavského Slovana vstúpili v sobotu do štvrťfinálových bojov play off Slovnaft extraligy. Ružinovský zimák zaplnili fanúšikovia do posledného miesta, aby povzbudili belasých proti rivalovi z Trenčína.

Prvú veľkú šancu v zápase si vypracovali Trenčania, keď v 7. minúte pri presilovke prečíslili obranu Slovana, no brankár Konrád zneškodnil tutovku Tybora a o niekoľko sekúnd na to si poradil aj so strelou Mikulu z medzikružia. Dukla svojho súpera opäť zovrela pri vylúčení Skokana, ale gól sa jej počas štyroch minút nepodarilo streliť. Skóre stretnutia otvorili domáci, keď početnú výhodu po zmätku pred trenčianskou bránou využil Nedorost – 1:0. V závere prvej časti mal na hokejke vyrovnanie Gašparovič, ale zblízka neuspel ani on.
Trenčania vyrovnali po piatich minútach druhej tretiny, keď Sekeráš po rýchlej kontre hostí poslal puk do odkrytej brány – 1:1. O minútu neskôr mohol misky váh na stranu domácich opäť prikloniť Kapuš, ale jeho strelu v úniku dvoch proti jednému Hiadlovský vvyrazil. Hostia mali v ďalších minútach miernu hernú prevahu, no dve minúty pred druhou sirénou musel Hiadlovský zlikvidovať únik Skokana v oslabení.
Od začiatku tretej dvadsaťminútovky sa oba tímy zamerali na pozornú defenzívu a vypredané bratislavské publikum sledovalo nezáživný hokej s minimom šancí. V 52. minúte vrátil domácim vedenie v presilovke a pri avizovanom ďalšom vylúčení kapitán Kapuš, ktorý tvrdou strelou vymietol ľavý horný roh Hiadlovského svätyne – 2:1. Už o 21 sekúnd viedol Slovan 3:1, keď sa presadil Hujsa a hosťujúca striedačka si vybrala oddychový čas. Ten padol na úrodnú pôdu, keď hostí vrátil do hry v 56. minúte Melichárek. Päť minút pred koncom sa na ľade strhla hromadná potýčka, ktorej príčinou bol súboj Hiadlovského s Hujsom za bránou Dukly. Hostia sa v 58. minúte odhodlali k hre bez brankára, no Tybor sa nechal vylúčiť a víťazstvo belasých spečatil gólom na 4:2 do prázdnej brány osem sekúnd pred koncom Buc. Slovan sa ujal vedenia v sérii 1:0 a ďalší zápas je na programe v nedeľu večer.
HC Slovan Bratislava – Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Góly: 17. Nedorost (Hujsa, Jackman), 52. Kapuš (Lipiansky), 52. Hujsa (Rullier, Nedorost), 60. Buc – 25. Sekeráš (Kopecký, Naurov), 56. Melichárek (Bednár, Mikula). Rozhodovali: J. Konc, Müllner – Šefčík, Novák, vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 3380 divákov (vypredané).
Zostavy:
** HC Slovan Bratislava:** Konrád – Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, Trška, Kováčik, Štajnoch, Rullier, Bohunický – Bakoš, Bulík, Hujsa – Uram, Hudáček, Lipiansky – Skokan, Kapuš, Buc – Róbert Huna, Nedorost, Richard Huna
** Dukla Trenčín:** Hiadlovský – Sekeráš, Bednár, Hruška, Bolf, Chovan, Tomko, Jarábek, Trefný – Mikula, Blatný, Melichárek – Tybor, Gašparovič, Tvrdoň – Naurov, Kopecký, Jánoš – Filo, Ďuriš, Koložváry Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM